KNHS College tour lesgeven aan kinderen

Donderdag 20 april staat het thema lesgeven aan kinderen centraal tijdens de theoretische KNHS College Tour op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Een belangrijk thema voor instructeurs van maneges en verenigingen, Young Leaders sportaanbieders maar ook interessant voor ouders van ponykinderen. Op deze avond wordt mede aan de hand van de ruiteropleiding Paardrijden met Bixie&Friends en het KNHS Young Leaders Program uitgelegd hoe deze unieke programma’s kunnen bijdragen aan de invulling van het lesgeven aan kinderen.

Bestel hier je tickets

 € 22,50 voor KNHS-leden en € 30,- voor niet leden (Gebruik de kortingscode: KNHS-lesgeven)

 

‘Doe jij de kinderen maar’. Zomaar een opmerking vanuit de praktijk. Er wordt nog regelmatig te makkelijk gedacht over het lesgeven aan kinderen. En dat terwijl juist daar de fundering wordt gelegd voor paardrijden met plezier en respect voor het paard.

Lesgeven aan kinderen is niet zomaar wat. Daar moet je wat voor doen! Heb je zin om je bewust te worden van alles wat er meespeelt? Wat wel en juist niet handig is? Wil je meer weten over het ontwikkelen van zelfvertrouwen, over angstige kinderen en omgaan met ouders.

Pedagoge en docent Barbara Wielders leert je op 20 april de fijne kneepjes van het lesgeven aan kinderen en neemt je mee in de wereld van het opgroeiende kind en waarom het belangrijk is om daar iets van te weten.

Paardrijden met Bixie&Friends

Speciaal voor jonge kinderen heeft de KNHS samen met de FNRS de Ruiteropleiding Paardrijden met Bixie&Friends ontwikkeld. Anita van Os legt tijdens deze KNHS College Tour uit hoe Bixie&Friends bijdraagt aan de ontwikkeling van jonge kinderen op het gebied van paardrijden en hoe instructeurs hiermee aan de slag kunnen in hun les. Met Paardrijden met Bixie&Friends leren kinderen niet alleen goed paardrijden, ze leren ook heel veel over pony’s. Bijvoorbeeld hoe je ze het beste kunt verzorgen en wat ze nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven. Kinderen leren de basis van dressuur, voltige, springen en eventing en kunnen meedoen aan Bixie&Friends Proevendagen. In alles staat liefde en respect voor pony’s voorop.

Het KNHS Young Leaders Program

Voor jeugd tussen 8 en 26 jaar is er het KNHS Young Leaders Program. Dit programma is niet gericht op de vaardigheden rondom het paard en niet het paardrijden. , Kinderen ontwikkelen leiderschapsvaardigheden, samenwerken, organiseren en andere persoonlijke vaardigheden  Ze gaan aan de slag met stalmanagement en veiligheid, gezondheid en welzijn, activiteiten organiseren, grondwerk en longeren, de taal leren van het paard en nog veel meer! Monique Hijdra licht deze avond toe wat de mogelijkheden zijn van het KNHS Young Leaders Program in relatie tot het lesgeven aan kinderen.

Barbara Wielders

Barbara is begonnen in het basisonderwijs. Van daaruit komt haar interesse in ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Haar cum-laude afgeronde Masterstudie pedagogiek, met de specialisatie Pedagogiek & Natuur heeft ervoor gezorgd dat zij nu een bedrijf runt rondom kinderen, paarden en lesgeven. Het schrijven en zelf uitgeven van het boek ‘Kinderen leren paardrijden’, waarin de sociaalpedagogische aspecten centraal staan, is vertrekpunt geweest voor deze werkzaamheden. Barbara geeft al jarenlang door het hele land (KNHS) nascholingen voor instructeurs over lesgeven

aan kinderen. Samen met haar man heeft Barbara een hobby boerderij. Ook schreef zij een kinderboek over de avonturen met haar paarden Boris & Broes. Samengevat buigt Barbara zich graag over de theorie rondom de ontwikkeling en het gedrag van kinderen (met dieren) en vertaalt dit graag naar de dagelijkse praktijk.

Informatie

Datum: Donderdagavond 20 april 2023
Locatie: Theorieruimte Nationaal Hippisch Centrum Ermelo.
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Entree: € 22,50 voor KNHS-leden en € 30,- voor niet leden (Gebruik de kortingscode: KNHS-lesgeven)

 

Bestel hier je tickets

 

Licentiepunten voor instructeurs: 50 licentiepunten bij het volgen van deze avond (deze punten worden automatisch bijgeschreven).

Geplaatst op: