Inschrijving Bixie&Friends dag opent 3 april

Op 3 mei is de Bixie&Friends dag in Ermelo! De inschrijving hiervoor opent op maandag 3 april om 10.00 uur. Deze dag vol met ponyplezier in de meivakantie mag je zeker niet missen!

De Bixie&Friends dag is voor kinderen met een eigen pony en kinderen met een manegepony. Heb je geen beschikking over een pony? Ook dan ben je van harte welkom! We beloven je dat je je niet hoeft te vervelen.

Rubrieken en activiteiten
Op de Bixie&Friends dag worden de nieuwe Bixie&Friends Proeven en Parcoursen verreden in de disciplines dressuur, springen en eventing. Deze proeven en parcoursen vind je in het Bixie&Friends Proevenboekje (verkrijgbaar via de vereniging, manege of Agradi) en in Mijn KNHS.

Naast de Bixie&Friends Proeven en Parcoursen kan ingeschreven worden voor de volgende onderdelen:

  • Springles
  • Dressuurles 
  • Bixie&Friends spel
  • Working Equitation les
  • TREC les
  • Voltige les
  • Ponyversierwedstrijd

Natuurlijk kunnen kinderen ook weer kleuren en knutselen, schminken, een paardentaart maken en springen op het springkussen. Voor deze activiteiten hoef je je niet aan te melden. Alle kinderen mogen meedoen aan deze activiteiten, ook bezoekers. Natuurlijk ontbreekt ook onze Bixie mascotte niet op deze gezellige dag.

Meedoen vanaf 4 jaar
Kinderen tussen de 6 en 13 jaar mogen zelfstandig deelnemen aan de Bixie&Friends Proeven en Parcoursen, de lessen, het Bixie&Friends spel en de Ponyversierwedstrijd.
De nieuwe Bixie&Friends Proeven en Parcoursen zijn heel laagdrempelig en ook geschikt voor jonge kinderen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen meedoen aan de Bixie&Friends dag. Omdat veiligheid en plezier voorop staan mogen kinderen van 4 en 5 jaar meedoen als hun pony aangelijnd is door iemand van 18 jaar of ouder. Ook tijdens het losrijden en uitstappen. Kinderen van 4 en 5 jaar mogen meedoen aan de volgende rubrieken: Dressuur BF1, BF2, Vaardigheid VA1, VA2, VA3 0.20 m hoogte en EV1, de Ponyversierwedstrijd en het Bixie&Friends spel.

Aanmelden
Op maandag 3 april opent om 10.00 uur de inschrijving voor de Bixie&Friends dag via inschrijfsysteem.nl. Een pony mag meedoen aan maximaal vier rubrieken. Er mogen meerdere kinderen meedoen met dezelfde pony, zolang dit in totaal niet meer dan vier rubrieken betreft. Bij de inschrijving bepaal je zelf de starttijden zodat je de dag helemaal naar eigen wens kunt indelen. Houd er rekening mee dat sommige rubrieken snel vol kunnen zijn. Wil je meedoen met een manegepony? Overleg dit dan eerst met de manegehouder. Houd bij het inschrijven het KNHS-relatienummer bij de hand. Je vindt dit nummer in het Bixie&Friends Ruiterpaspoort of in Mijn KNHS.

Kinderen die mee willen doen aan de Bixie&Friends dag hebben een KNHS/FNRS-lidmaatschap nodig en een Bixie&Friends Ruiterpaspoort. Zijn kinderen wel al lid van de KNHS/FNRS maar hebben ze nog geen Bixie&Friends Ruiterpaspoort? Vraag dan of de manege of vereniging deze aanvraagt. Je kunt ook zelf een Bixie&Friends Ruiterpaspoort aanvragen via ledenservice@knhs.nl. Houd rekening met een week verwerkingstijd, dus vraag het Bixie&Friends Ruiterpaspoort op tijd aan.

Meer informatie over de Bixie&Friends Proeven en Parcoursen, het Bixie&Friends Ruiterpaspoort en het aanmelden voor Bixie&Friends lees je op www.knhs.nl/bixiefriends. Op www.knhs.nl/bixiefriendsdag vind je alle informatie over de Bixie&Friends dag op 3 mei.

Geplaatst op: