NHC oefenevent outdoor oefendressuur en oefenspringen op zaterdag 16 september

Zaterdag 16 september staat het volgende, en tevens laatste NHC outdoor oefenevent van dit seizoen, gepland. Dit betekent dat je op 16 september voor de laatste keer kunt deelnemen aan de oefendressuur. Het oefenspringen vindt vanaf zondag 22 oktober weer indoor plaats.

Oefendressuur
Onder toeziend oog van officiële juryleden rijd je één of twee proeven. Het jurylid geeft live commentaar wat je door middel van video kan laten vastleggen door jouw begeleider of groom. In 10 minuten rijd je de door jou gekozen proef en krijg je na afloop direct feedback van de jury. Je gaat naar huis met concrete informatie over de sterke en verbeterpunten van jouw proef, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. We verwelkomen je graag in correct wedstrijdtenue in de ring.

Oefendressuur is voor iedereen! Je kunt je opgeven voor BB tot en met Grand Prix, Junioren, Young Riders en U25. Uiteraard is het toegestaan om een klasse hoger te starten dan dat je als combinatie geregistreerd bent. De kosten per proefje bedragen € 13,-.

Oefenspringen
Zelfstandig of onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor iedereen, je kunt je opgeven van 0.30 tot en met 1.50. Je mag een hoogte lager of hoger starten dan de officiële hoogte waarin je als combinatie startgerechtigd bent.

De kosten zijn € 11,- per parcours (zelfstandig) en € 13,- per parcours (onder begeleiding). Het is mogelijk om je voor meerdere parcoursen in te schrijven.

Aanmelden
Aanmelden is voor beide disciplines mogelijk via het online inschrijfformulier. Wees op tijd; het gebeurt steeds vaker dat de inschrijving vroegtijdig gesloten moet worden omdat het maximale aantal deelnemers is behaald.

Wil je je alvast aanmelden voor het indoor oefenspringen op zondag 22 oktober? Dat kan via deze link.

Oefenspringen voor stallen en beroepsmatige ruiters op vrijdag 15 september.
Vanwege de vele aanvragen organiseren we ook oefenspringen voor bedrijven/beroepsmatige ruiters. Je reserveert een tijdsblok en zorgt er zelf voor dat het parcours op een hoogte naar wens staat. De kosten bedragen € 13,- per paard, je kunt onbeperkt gebruik maken van het parcours. Na afloop ontvang je per e-mail de factuur.

Bron: KNHS

Het trainen aan de hand wint aan populariteit. Terecht, want het is een heel nuttige manier van trainen en een waardevolle aanvulling op het rijden onder het zadel. Op 31 mei neemt Bastiaan de Recht ons mee in de verschillende vormen van het trainen vanaf de grond in de KNHS College Tour ‘Dressuur op gelijke voet’. 

Geplaatst op:

Van 4 t/m 8 september wordt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels.

Geplaatst op:

Afgelopen weekend op 22 en 23 maart hebben we de KNHS Indoorkampioenschappen 2024 powered by Witte van Moort mogen afsluiten met een fantastische strijd tussen de beste springruiters uit de basissport van Nederland. 

Geplaatst op:

Momenteel worden er een behoorlijk aantal ingrijpende wijzigingen uitgevoerd aan de vaste infrastructuur van het NHC. Hieraan is een lange weg van wijzigingen van het bestemmingsplan aan vooraf gegaan. Na het definitief worden van het bestemmingsplan zijn we nu aan de slag.

Geplaatst op:

Het NHC outdoor oefenseizoen start op zaterdag 20 april met oefendressuur en oefenspringen!

 

Geplaatst op:

Voor het KNHS Indoor Kampioenschap van 2024 is er voor de klasse 1.30m bij de pony's en de klasse 1.40m bij de paarden een open inschrijving. Bij de andere klassen voor het springen en alle klassen van de dressuur is er een selectietraject via de Regiokampioenschappen voor deelname aan de Indoorkampioenschappen.  

Geplaatst op:

Donderdagavond 7 maart verzorgt Ad Aarts een interessante KNHS College Tour over de opleiding van het menpaard. Hierin zullen alle mendisciplines aan bod komen: de dressuur, vaardigheid en de marathon. Zowel enkelspannen, tweespannen als vierspannen zullen de baan van ervaringsdeskundige Ad Aarts betreden, waarbij het Scala van de opleiding centraal staat.

Geplaatst op:

Van 1 tot en met 4 mei organiseert Wivaldi Hippisch Organisatie en Adviesburo de eerste editie van CSI** op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Als organisator van het evenement en met het kantoor gevestigd op het NHC zelf, heeft Wivaldi een uniek inzicht in de faciliteiten en mogelijkheden die deze locatie te bieden heeft.

Geplaatst op:

Op donderdagavond 15 februari a.s. verzorgen Bart Bax en Patrick van der Meer een College Tour  op het Nationaal Hippisch Centrum over het harmonieus opleiden van jonge paarden.

Geplaatst op:

Voor pony’s die internationaal worden uitgebracht gelden er regels voor het meten. Deze regels zijn ingesteld door de internationale paardensportbond FEI. In de praktijk betekent dit dat een pony pas internationaal mag starten, als deze op de juiste manier is gemeten.

Geplaatst op: