NHC oefenevent outdoor oefendressuur en oefenspringen op zaterdag 16 september

Zaterdag 16 september staat het volgende, en tevens laatste NHC outdoor oefenevent van dit seizoen, gepland. Dit betekent dat je op 16 september voor de laatste keer kunt deelnemen aan de oefendressuur. Het oefenspringen vindt vanaf zondag 22 oktober weer indoor plaats.

Oefendressuur
Onder toeziend oog van officiële juryleden rijd je één of twee proeven. Het jurylid geeft live commentaar wat je door middel van video kan laten vastleggen door jouw begeleider of groom. In 10 minuten rijd je de door jou gekozen proef en krijg je na afloop direct feedback van de jury. Je gaat naar huis met concrete informatie over de sterke en verbeterpunten van jouw proef, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. We verwelkomen je graag in correct wedstrijdtenue in de ring.

Oefendressuur is voor iedereen! Je kunt je opgeven voor BB tot en met Grand Prix, Junioren, Young Riders en U25. Uiteraard is het toegestaan om een klasse hoger te starten dan dat je als combinatie geregistreerd bent. De kosten per proefje bedragen € 13,-.

Oefenspringen
Zelfstandig of onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor iedereen, je kunt je opgeven van 0.30 tot en met 1.50. Je mag een hoogte lager of hoger starten dan de officiële hoogte waarin je als combinatie startgerechtigd bent.

De kosten zijn € 11,- per parcours (zelfstandig) en € 13,- per parcours (onder begeleiding). Het is mogelijk om je voor meerdere parcoursen in te schrijven.

Aanmelden
Aanmelden is voor beide disciplines mogelijk via het online inschrijfformulier. Wees op tijd; het gebeurt steeds vaker dat de inschrijving vroegtijdig gesloten moet worden omdat het maximale aantal deelnemers is behaald.

Wil je je alvast aanmelden voor het indoor oefenspringen op zondag 22 oktober? Dat kan via deze link.

Oefenspringen voor stallen en beroepsmatige ruiters op vrijdag 15 september.
Vanwege de vele aanvragen organiseren we ook oefenspringen voor bedrijven/beroepsmatige ruiters. Je reserveert een tijdsblok en zorgt er zelf voor dat het parcours op een hoogte naar wens staat. De kosten bedragen € 13,- per paard, je kunt onbeperkt gebruik maken van het parcours. Na afloop ontvang je per e-mail de factuur.

Bron: KNHS

Wat gebeurt er in het paardenlichaam wanneer wij onze paarden trainen? En hoe kunnen we onze paarden op een zo verantwoord mogelijke manier trainen? Deze vragen staan centraal in de KNHS College Tour met dierenfysiotherapeut, chiropractor en amazone Gisella Bartels op donderdagavond 29 augustus. Gisella leert ons het paardenlichaam beter kennen zodat we weten welke training ons paard nodig heeft om de door ons gevraagde oefeningen uit te kunnen voeren.

Geplaatst op:

De regio Gelderland is qua goede paardenfokkers een grote visvijver. Hieruit wordt dan ook ieder jaar tijdens de Centrale Keuring een Fokker van het Jaar benoemd. Deze editie werd gekozen voor een fokker die zowel spraakmakende sportpaarden als goede keuringsresultaten op naam heeft staan; de familie Ten Bosch uit Driel.

Geplaatst op:

Het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo is op zondag 29 september het toneel voor het Nederlands Kampioenschap Carrouselrijden. Na de spannende divisiewedstrijden op verschillende manegebedrijven is het nu tijd voor de grote finale waar de geselecteerde teams uit heel Nederland het tegen elkaar opnemen.

Geplaatst op:

Op dinsdag 20 augustus vindt op het NHC in Ermelo de jaarlijkse KNHS Talentendag plaats. Tijdens deze dag worden talentvolle combinaties in de disciplines springen, eventing, dressuur en para dressuur gescout, die de potentie hebben om binnen één à twee jaar door te stromen naar één van de jeugdkaders.

Geplaatst op:

College Tour Bastiaan de Recht: Werken vanaf de grond, is als rijden naast je paard

Elk stoeltje in de Prinses Amalia-hal was aflopen vrijdagavond bezet tijdens de KNHS College Tour “Dressuur op gelijke voet”. Deze College Tour werd gegeven door Grand Prix-ruiter én specialist in werken aan de hand en lange teugel, Bastiaan de Recht. In Ermelo liet hij zien hoe je vanaf de grond je paard dressuurmatig kunt verbeteren en zelfs piaffe en passage aanleert.

Geplaatst op:

Op donderdagavond 4 juli vertelt Roos Dyson, houding en zit expert, jullie alles over de kunst van het zitten. Ieder paard verdient een ruiter met een goede zit. Door goed te zitten kun je op de juiste manier, zonder ruis, inwerken op je paard. Word bewust van de invloed van je zit.

Hoe zit je op een juiste manier mee met je paard? En hoe zorg je voor de juiste inwerking van je hulpen. Een goede zit is de basis voor een harmonieuze samenwerking met je paard; je kunt kleinere hulpen gebruiken. Het verschil is niet alleen te voelen maar ook zeker te zien.

Geplaatst op:

TeamNL-amazone Dinja van Liere (Uden) heeft de nationale dressuurtitel op het hoogste niveau weer in haar bezit. Vorig jaar moest ze die afstaan aan Marlies van Baalen (Brakel), die nu derde werd. Het zilver ging naar Emmelie Scholtens (Gorinchem) met de hengst Indian Rock. Girl power op het NK-podium, waar Hans Peter Minderhoud en Edward Gal op de plaatsen vier en vijf eindigden. “Vandaag voel ik me even helemaal koningin”, aldus Van Liere.

Geplaatst op:

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei is het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo gastheer van het Nederlands Kampioenschap voor dressuurruiters. De beste dressuurruiters en paarden van TeamNL strijden deze dagen om de medailles. Voor de senioren en paradressuurruiters geldt de medaillestrijd bovendien als eerste observatiewedstrijd voor de Spelen in Parijs. Ook in diverse jeugdcategorieën wordt er gestreden om de medailles.

Geplaatst op:

Deze maand hebben wij 52 nationaliteiten mogen ontvangen op het NHC! Het is geweldig om zoveel landen te mogen verwelkomen op onze mooie centrum. Het doet ons goed dat we zoveel verschillende berichten hebben ontvangen vanuit diverse landen.

 

Geplaatst op:

De theorie avond keert terug in de vorm van de KNHS Theorie Tour. De Theorie Tour biedt in aanvulling op de KNHS College Tour de kans om, met een kleine groep, gedetailleerd op een onderwerp in te gaan. In een fijne kleinschalige setting is er alle tijd om vragen te stellen en volop te leren door middel van praktische oefeningen.

Geplaatst op: