NHC oefenevent outdoor oefendressuur en oefenspringen op zaterdag 16 september

Zaterdag 16 september staat het volgende, en tevens laatste NHC outdoor oefenevent van dit seizoen, gepland. Dit betekent dat je op 16 september voor de laatste keer kunt deelnemen aan de oefendressuur. Het oefenspringen vindt vanaf zondag 22 oktober weer indoor plaats.

Oefendressuur
Onder toeziend oog van officiële juryleden rijd je één of twee proeven. Het jurylid geeft live commentaar wat je door middel van video kan laten vastleggen door jouw begeleider of groom. In 10 minuten rijd je de door jou gekozen proef en krijg je na afloop direct feedback van de jury. Je gaat naar huis met concrete informatie over de sterke en verbeterpunten van jouw proef, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. We verwelkomen je graag in correct wedstrijdtenue in de ring.

Oefendressuur is voor iedereen! Je kunt je opgeven voor BB tot en met Grand Prix, Junioren, Young Riders en U25. Uiteraard is het toegestaan om een klasse hoger te starten dan dat je als combinatie geregistreerd bent. De kosten per proefje bedragen € 13,-.

Oefenspringen
Zelfstandig of onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor iedereen, je kunt je opgeven van 0.30 tot en met 1.50. Je mag een hoogte lager of hoger starten dan de officiële hoogte waarin je als combinatie startgerechtigd bent.

De kosten zijn € 11,- per parcours (zelfstandig) en € 13,- per parcours (onder begeleiding). Het is mogelijk om je voor meerdere parcoursen in te schrijven.

Aanmelden
Aanmelden is voor beide disciplines mogelijk via het online inschrijfformulier. Wees op tijd; het gebeurt steeds vaker dat de inschrijving vroegtijdig gesloten moet worden omdat het maximale aantal deelnemers is behaald.

Wil je je alvast aanmelden voor het indoor oefenspringen op zondag 22 oktober? Dat kan via deze link.

Oefenspringen voor stallen en beroepsmatige ruiters op vrijdag 15 september.
Vanwege de vele aanvragen organiseren we ook oefenspringen voor bedrijven/beroepsmatige ruiters. Je reserveert een tijdsblok en zorgt er zelf voor dat het parcours op een hoogte naar wens staat. De kosten bedragen € 13,- per paard, je kunt onbeperkt gebruik maken van het parcours. Na afloop ontvang je per e-mail de factuur.

Bron: KNHS

Op vrijdagavond 19 januari a.s. komt het team van RS2 naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om een kijkje in hun keuken te geven over het succesvol opleiden van paarden.

Geplaatst op:

We starten het nieuwe jaar met het NHC oefenspringen! Wij bieden oefenspringen met en zonder begeleiding. 

Geplaatst op:

Ook dit jaar is er weer een Bixie&Friends dag in de meivakantie op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Pak je agenda er maar vast bij en noteer op 29 april 2024 de Bixie&Friends dag. Een dag vol ponyplezier die je niet mag missen!

Geplaatst op:

Vanavond, woensdag 15 november is het zo ver, dan is TeamNLpaardensport te zien in het Perfecte Plaatje. Voor deze aflevering kwam het Perfecte Plaatje naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo en maakten 5 deelnemers prachtige foto’s met als opdracht ‘Leg de liefdevolle band tussen paard en ruiter vast met een Olympische ring in beeld’. Gastjury en topfotograaf Arnd Bronkhorst beoordeelde hun foto’s. Kijken! 

Geplaatst op:

HO HO HO het is tijd voor de eerste editie van de Go Social Kerstshow! Op zaterdag 16 december komt er een nieuw evenement op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Namelijk een 2,5 uur durende kerstshow voor jong en oud! 

Waan je tot een droomwereld in Ermelo tijdens het aansprekende kerstverhaal waarin alle disciplines voorbij komen. Een aantal droompaarden verschijnen op het toneel, prachtige raspaarden met lange manen passeren de revue, er zijn trickriders, koetsen en bekende ruiters van social media! Welke ruiters kun je verwachten?

Geplaatst op:

Altijd al eens willen rijden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo met jouw paard of pony terwijl je les krijgt van een top trainer? Kom dan naar de Global Horse & KNHS clinic op zondag 3 december! Op deze dag zullen Bart Bax, Malene Nootenboom en Macha Reijs clinics verzorgen waar iedereen aan mee kan doen. 

Geplaatst op:

De afgelopen twee jaar is de KNHS gestaag gestart met het verder verbeteren van paardenwelzijn in de totale paardensport. Zo is de toezichthouder op het voorterrein een mooi voorbeeld van deze verbetering. De KNHS is ervan overtuigd dat dit noodzakelijk is om een duurzame en gezonde toekomst voor de paardensport te waarborgen.

Geplaatst op:

Zaterdagavond 11 november staat in teken van Verbinding & Variatie. Nederlands kampioen U25 dressuur, Marten Luiten en internationaal springruiter Wesley Mulder verzorgen een leerzame clinic rondom dit onderwerp. 

Geplaatst op:

In januari starten de regiofinales van de Nederlandse Kampioenschappen Springen Manegeruiters 2024 (voorheen ‘FNRS-KNHS Springcompetitie’). Tijdens het NK Springen Manegeruiters krijgen de deelnemende manegeruiters een landelijk erepodium gelijk als de topsport-ruiters en maken zij kans op de titel “Nederlands Kampioen Springen Manegeruiters”. De regiofinales en de halve finale worden georganiseerd op FNRS-ruitersportcentra en de finale (Nederlands Kampioenschap) op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Geplaatst op:

Dompel jezelf onder in een week vol inspiratie en kennis tijdens de KNHS Congresweek, waar we maar liefst 7 unieke congressen organiseren. Van 28 oktober tot 3 november staat het Nationaal Hippisch Centrum in het teken van vernieuwing, verdieping en ontmoeting. Je koopt je kaarten voor deze interessante dagen nu met 20% stapelkorting.

Geplaatst op: