Erop uit

Dolfinarium

In dit grootste zeezoogdierenpark van Europa leven tuimelaardolfijnen, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden, bruinvissen en duizenden vissen. Als bezoeker leer je de dieren op een leuke, laagdrempelige, maar ook inhoudelijke manier écht kennen.

Nederlands Openluchtmuseum

Hier stap je in de geschiedenis van Nederland. De authentieke gebouwen, ambachtslieden en  activiteiten brengen verleden tot leven. Het Openluchtmuseum is heerlijk dagje uit voor het hele gezin, waarbij een bezoek aan de Canon van Nederland zeker een aanrader is. Ook leuk: een ritje met de oude tram!

Burgers Zoo

Misschien wel de mooiste en meest complete dierentuin van Nederland!

Airborne Museum Hartenstein

Indrukwekkende kennismaking met de Slag om Arnhem, vanuit het perspectief van de geallieerden, maar ook van de bewoners in Arnhem en Oosterbeek. Na afloop begrijp je waarom vrijheid nooit vanzelfsprekend is.

Paleis het Loo

Dit voormalige koninklijke paleis en nationaal museum is zo mooi! Wandel door de woonvertrekken van Koningin Wilhelmina, bezoek de thematentoonstellingen, vergaap je aan de prachtige stijltuin. Niet voor niets behoort Het Loo tot de top 100 van mooiste monumenten in Nederland.

De Apenheul

Aapjes kijken is met afstand het leukst wanneer de aapjes in vrijheid rondbanjeren!

Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren is een aanrader met voor gezinnen met jonge kinderen. Omdat het er zo gezellig, veilig en overzichtelijk is, maar ook omdat er méér dan 60 te gekke attracties zijn. Leuk voor gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar.

Wildpark Aardhuis

Een wereld van wild! Het Aardhuis dankt zijn naam aan de Aardmansberg waarop het Aardhuis is gebouwd. Een mooi stukje Oranje-geschiedenis binnen het terrein van Kroondomein Het Loo, in de buurt van Hoog Soeren.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Dit is onze groene schatkamer, zo mooi kan Nederland dus zijn! Uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen, bosgebied en natuurlijk het Kröller Müller Museum, met zijn unieke collectie moderne kunst. Zeer de moeite waard!

Kootwijkerzand en Radio Kootwijk

Het grootste actieve stuifzandgebied van Europa. Nu je er toch zo dichtbij bent, is dit zeker de moeite waard om even te bekijken! Met een oppervlakte van 700 hectare is het meteen een sportieve uitdaging. Vergeet niet even een kijkje te nemen bij het monumentale zendstation Radio Kootwijk.

Klimbos Garderen

Door een uniek systeem waarbij je continu gezekerd bent, is dit het veiligste klimbos van Nederland. Klimbos Garderen biedt diverse parcoursen, waaronder eentje met uitsluitend tokkels of een parcours vol fun! Ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit klimbos goed te doen.

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Een ritje met een oude stoomtrein, dat is leuk! De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij houdt een rijdend spoorwegmuseum levend. Met veel zorg, geduld, kennis en liefde werken de VSM-ers aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen en goederenwagens. Stap in en rijd mee!