KWPN Kampioenschappen

De KWPN Kampioenschappen vinden dit jaar plaats van 3 tot en met 6 augustus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De KWPN Kampioenschappen zijn het hoogtepunt waar fokkerij en sport bij elkaar komen. De KWPN Kampioenschappen bestaan uit:

  • Nationale Merriekeuring en Nationale Veulenkeuring
  • KWPN Kampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden om de Pavo Cup
  • Nationale Tuigpaardendag
  • Eerste bezichtiging oudere rijpaardhengsten dressuur

Nationale Merriekeuring en Nationale Veulenkeuring

De Nationale Merriekeuring is al jarenlang dé koninginnenrubriek van de KWPN Kampioenschappen, waar de allerbeste driejarige merries strijden om de kampioenstitel in hun fokrichting. De merries voor de Nationale Merriekeuring worden geselecteerd op de stamboekkeuringen, Centrale keuringen en bij de EPTM-testen. De beste merries van het keuringsseizoen verdienen een ticket voor de Nationale Merriekeuring. 

Dit jaar worden de Nationale Merriekeuring en de Nationale veulenkeuring georganiseerd tijdens de KWPN Kampioenschappen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.  

Nationale Veulenkeuring
De veulens voor de Nationale Veulenkeuring om de Virbac Veulenbokaal worden geselecteerd op de Centrale Keuringen en bij speciaal daarvoor aangewezen veulenkeuringen. De beste veulens van het keuringsseizoen verdienen een ticket voor de Nationale Veulenkeuring om de Virbac Veulenbokaal.

Pavo Cup

Tijdens de 5 voorselecties strijden de paarden voor een plek in de halve finale. In totaal zijn er 50 startplaatsen voor de vierjarigen, 35 voor de vijfjarigen en 20 startplaatsen voor de zesjarigen beschikbaar. Na de laatste voorselectie wordt een klassement opgemaakt en wordt bekend welke paarden het hoogstgeplaatst zijn en zich hebben geselecteerd voor de halve finale.

Boven op de bovengenoemde aantallen startplaatsen komen nog extra deelnemers, namelijk de goedgekeurde KWPN-hengsten, hengsten die deelnemen aan de hengstenselectie en paarden die deelnamen aan de laatste observatietraining voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Al deze paarden mogen rechtstreeks zonder voorselectie deelnemen aan de halve finale. De beste drie paarden per leeftijdscategorie worden in de tweede finaleronde gereden en beoordeeld door een gastruiter.

Inschrijven voor de voorselecties is binnenkort mogelijk. 

Lees meer over de Pavo Cup

Eerste bezichtiging oudere rijpaardhengsten 2022

Tijdens de Pavo Cup en de Blom Cup kunnen oudere rijpaardhengsten (4 t/m 7 jaar) voor goedkeuring bij het KPWN worden aangeboden. Eigenaren die hun hengst in aanmerking willen laten komen moeten hun hengst aanmelden voor de Blom Cup c.q. Pavo Cup. De aangewezen hengsten kunnen vervolgens deelnemen aan het verrichtingsonderzoek.

Meer over de eerste bezichtiging oudere rijpaardhengsten
Bron: KWPN
Geplaatst op: