Verslag New Forest Sportdag

De 2018 editie van de New Forest Sportdag was een groot succes. Het Nationaal Hippisch Centrum was dit weekend volledig ingericht op het Nederlands New Forest Pony Stamboek. De deelnemers waren erg enthousiast en gemotiveerd, wat een mooie dag opleverde. 

Er was een verscheidenheid aan categorieën waar de deelnemers zich voor op konden geven. Deze categorieën waren: Dressuur klasse B t/m Z, Hobbydressuur BB, Dressuurbeloftes, Freestyle Young Talent, Gymkana, Kur op muziek, Sportpony en Springen klasse B t/m ZZ. 

Ook was er weer het welbekende onderdeel "sportpony's" waarbij deelnemers strijden om een prijs van beste sportpony van 2018. Het onderdeel bestaat uit presentatie aan de hand en zadelpresentatie. Bij de presentatie aan de hand kijkt de jury naar de bouw van de pony en naar de stap en de draf. Bij de zadelpresentatie rijden de deelnemers in een groepje met 2 of 3 andere ruiters of amazones. Het eerste onderdeel bij de zadelpresentatie zijn de stap, draf en galop onder het zadel. Als de gangen zijn beoordeeld geeft de jury aan dat de beugels op maat gemaakt kunnen worden en dat de pony's voorbereid dienen te worden op het springen. Bij het springen wordt een lijnte gesprongen, welke een aantal keer verhoogd wordt. Elke deelnemer ontving een fraai protocol met daarop eigen naam, de naam van de pony en het aantal behaalde punten. 


Ook was er het onderdeel gymkana. De deelnemers moeten binnen 4 minuten zoveel mogelijk punten weten te verdienen door middel van een behendigheidsparcours. Dit onderdeel was geschikt voor alle leeftijden en niveau's. 

Het Nederlandse New Forest Stamboek wil graag alle juryleden, medewerkers en vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet tijdens de nationale New Forest sportdag. Zonder deze mensen was het niet mogelijk geweest! Ook wil de organisatie de deelnemers bedanken, ze hebben genoten van jullie enthousiasme en inzet! "Een aantal rubrieken waren later afgelopen dan gepland waardoor een aantal deelnemers langer moesten wachten op de uitslag. Dank voor jullie geduld en medewerking"

Kortom, het was een erg geslaagde dag met een goede, sportieve sfeer!!

Bron: www.newforestpony.nl

Geplaatst op: