New Forest Sportdag

“Nationale New Forest Sportdag – ontmoetingsplaats van fokkerij & sport; jong & oud!”. Het sportieve hoogtepunt van het New Forest verenigingsjaar is de Nationale New Forest Pony Sportdag.

De dag waarop liefhebbers van de New Forest Pony uit heel Nederland elkaar treffen.

In de vroege ochtend komt men al aan in Ermelo. De teller loopt vaak op tot boven de 1000 bezoekers. Zo’n 300 pony’s reizen mee in hun gezelschap. Die pony’s kunnen deelnemen aan alle wedstrijdklassen springen en dressuur en andere sportieve onderdelen.

Felle strijd om de eer in de ringen. Maar ook een praatje maken met die bekende fokker of stalhouder. Foutloos je Gymkana-rondje rijden en altijd een prijsje winnen. Een souvenir kopen bij de promotietent. Kampioenen maar ook beginners, ze zijn allemaal te vinden op deze Sportdag.

Omdat er zoveel kan op de Nationale New Forest Sportdag en deze meer ingrediënten heeft dan de gebruikelijke wedstrijden is deze New Forest familie dag dan ook anders.

Het stamboek wil er met elkaar een familiefeest van maken. Ze beginnen en eindigen de dag met elkaar. Dat er dan – eventueel – niet gelijk na afloop van een rubriek uitslagen zijn en prijsuitreikingen plaatsvinden is dan ook geen punt!


Om de tijd te overbruggen is er immers genoeg om van te genieten van alles wat die dag geboden wordt!

Bron: www.newforestpony.nl

Geplaatst op: