Interessante cursusdag trainingsfysiologie

Interessante cursusdag over trainingsfysiologie olv. dierfysio Tessa Jannink en dierenkliniek Wolvega.

Dierfysio Tessa Jannink neemt de deelnemers mee in de theorie rondom trainingsfysiologie. Wat gebeurd er nou eigenlijk in het paard wanneer wij met onze paarden trainen? En nog belangrijker; op welke wijze zorgen wij ervoor dat de trainingen die wij met onze paarden doen ook daadwerkelijk een positief effect hebben? 

Vervolgens gaan de deelnemers in de praktijk aan de slag en zien bij 2 a 3 verschillende paarden hoe het in zijn werk gaat als er een inspanningstest wordt afgenomen. Aan de hand van een hartslagmeter kunnen de deelnemers live meekijken wat voor effect de inspanning op het paard heeft. Tussendoor worden er bloedmonsters afgenomen door Maartje van Dam, dierenarts bij Dierenkliniek Wolvega. Door middel van de bloedmonsters wordt gemeten hoeveel lactaat er in het bloed aanwezig is en dus op welke hartslag het omslagpunt ligt van aerobe naar anaerobe verbranding.

Vervolgens keren de cursisten terug naar het theorielokaal om de uitslag van de test met elkaar te bespreken en van hieruit trainingsschema's op te stellen om de paarden nog gerichter te kunnen trainen.

Het bijwonen van de gehele cursusdag kost €45,- Aan het einde ontvang je nog een hand-out zodat je de opgedane kennis thuis rustig nog eens kunt doornemen.

 

Het beloofd een zeer interessante dag te worden vol nieuwe inzichten!

 

Bron: http://www.regelinkhippique.nl
www.groenkennisnet.nl

 

 

Geplaatst op: