Aanlevering KWPN Hengsten verrichtingsonderzoek

Vandaag vindt de aanlevering van de rijpaardhengsten voor het najaarsonderzoek plaats in Ermelo. Het gaat hierbij om het 21 en 50 daagse verrichtingsonderzoek bij KWPN.

De groep voor de zadelpresentatie zal bestaan uit 12 aangewezen springhengsten en 24 dressuurhengsten. 

Als een hengst wordt aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, dan begint hij aan het laatste traject op weg naar zijn goedkeuring. De hengsten worden in het verrichtingsonderzoek gedurende een aaneengesloten periode getest op hun natuurlijke aanleg voor de sport, instelling en op karakter. Ze worden geselecteerd met het oog op hun eventuele rol als vaderdier binnen de toekomstige KWPN-populatie.

Voorafgaand aan het verrichtingsonderzoek hebben de hengsten alle strenge voorrondes doorlopen, namelijk de eerste, tweede en derde bezichtiging. Ook voldoen de hengsten aan de gezondheidseisen waaraan KWPN hengsten moeten voldoen. Hierdoor zijn de beste hengsten uit de voorrondes aanwezig tijdens het laatste verrichtingsonderzoek.

Op dinsdag 30 oktober is de eindpresentatie van de springhengsten en een dag later, op 31 oktober is het de beurt aan de dressuurhengsten. Deze groep heeft dan meegelopen in de 21 dagen test. De eindpresentatie van de spring- en dressuurhengsten van de 50 dagen test is op 24 november.  


Bron: www.kwpn.nl

 

 

Geplaatst op: