Nieuw seizoen Rondjes instructie en educatie start 9 november

Dit indoorseizoen organiseren we op het KNHS-centrum weer diverse inspirerende Rondjes Instructie en Educatie in verschillende thema’s. Heb je zin in een leuke, interessante avond of wil je je kennis bijspijkeren? Pak dan je agenda erbij en schrijf je in. Iedereen is welkom tijdens de Rondjes. Tevens kunnen instructeurs en officials licentiepunten verdienen.

Rondje instructieHouding & Zit’

Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Datum: 9 november 2017

Locatie: KNHS-centrum, Amaliahal
Kosten: € 15 per persoon
Licentiepunten voor Instructeurs: 35 punten

Mischa Koot & Saskia Heijkants verzorgen samen een rondje instructie over houding & zit. De houding van de ruiter heeft héél veel invloed. Mischa en Saskia werken al jaren samen bij Academy Bartels en begeleiden daar ruiters met hun houding en zit. Zij zorgen er letterlijk voor dat je goed in het zadel komt te zitten! In dit rondje geven zij inzicht in de meting en laten vervolgens zien op welke manier ze de informatie van de flex chair gebruiken in de rijles. Zij nemen de balans mee in alle fasen van de ruiteropleiding, van ponyruiter tot Grand Prix-amazone.

Mischa Koot is trainer niveau 5, geeft trainingen bij Academy Bartels en is zelf een succesvolle nationale en internationale dressuuramazone. Saskia Heijkants is fysiotherapeut en Flex chair-expert.

Schrijf je in voor dit Rondje instructie via MijnKNHS

Rondje educatie ‘Een gezond gebit met een passend bit!’

Datum: 23 november 2017
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: KNHS-centrum, Foyer
Kosten: € 15 per persoon
Licentiepunten voor Instructeurs: 35 punten

Hoe weet je of de paardentandarts goed werk levert? Hoe vind je een goede bitfitter? Hoe ga je om met al die verschillende adviezen? Bianca Lodeweegs (bitfitter) en Mark van Manen (dierenarts en paardentandarts) vertellen je alles over het vinden van het juiste bit. Er is volop mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Bianca Lodeweegs van Joy4horses is gespecialiseerd in bitten en anatomische hoofdstellen. Daarnaast is ze sportpaardenmasseur, dressuurinstructrice en –jurylid. Mark van Manen is dierenarts en paardentandarts bij Dierenkliniek Wapenveld.

Schrijf je in voor dit Rondje educatie via MijnKNHS

Rondje instructie ‘Hulp bij problemen in de praktijk'

Datum: 21 december 2017
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: KNHS-centrum, Amaliahal
Kosten: € 15 per persoon
Licentiepunten voor Instructeurs: 35 punten

Loop je in je dagelijkse training tegen problemen? Geef je dan op voor dit Rondje Instructie door Marion en Muis Schreuder. Marion en Muis Schreuder begeleiden combinaties in het oplossen van problemen. Op deze avond kunnen 5 combinaties zich opgeven. Zij worden geholpen en Muis en Marion geven inzicht in hun aanpak. Stuur een uitgebreide mail met informatie over jou, je paard en je probleem naar opleidingen@knhs.nl.

Marion start het rondje met een demonstratie waarbij Muis rijdt en zij toelicht op welke volgorde je een paard schoolt. Daarna gaat Marion aan de slag met de aangemelde combinaties.

Marion en Muis Schreuder zijn moeder en dochter en zij runnen samen een dressuurstal. Marion is jarenlang hoofddocent geweest in Deurne, zij is trainer niveau 5 en één van de belangrijkste opinieleiders in Nederland op het gebied van goed paardrijden.  Muis is instructeur niveau 4 en is een coach pur sang. Als geen ander kunnen zij je begeleiden bij het oplossen van problemen.

Schrijf je in voor dit Rondje instructie via MijnKNHS

Rondje educatie ‘Gezondheidsweetjes

Datum: 11 januari 2017
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: KNHS-centrum, Foyer
Kosten: € 15 per persoon
Licentiepunten voor Instructeurs: 35 punten

Dierenarts Mark van Manen gaat in op alledaagse gezondheidsproblemen bij paarden zoals mok en schimmel. Daarnaast zoomt hij in op kreupelheden en vertelt hij over besmettelijke ziekten. Tevens krijg je nuttige tips wat je zelf kunt doen voordat je de dierenarts inschakelt. Mark is een meesterlijk verteller en neemt je mee in zijn dagelijkse belevenissen. Dit Rondje geeft je een kijkje in de keuken van de dierenarts.

Mark van Manen is dierenarts en paardentandarts en verbonden aan Dierenkliniek Wapenveld.

Je kunt je binnenkort inschrijven voor dit Rondje Educatie via MijnKNHS.

Rondje instructie ‘Starten met eventing’

Datum: 2 februari 2018
Tijd: 19.30 -22.00 uur
Locatie: KNHS-centrum, Amaliahal
Kosten: € 15 per persoon
Licentiepunten voor Instructeurs: 35 punten

Kijk jij met bewondering naar de verrichtingen van Alice Naber – Lozeman en Tim Lips? Droom je er van om een picknickbank te springen? Dan is dit rondje echt iets voor jou! Mans Buurman, bondscoach pony’s eventing, neemt je tijdens Rondje mee in de wereld van eventing.

Als je graag wilt beginnen met eventing dan heb je vast allerlei vragen. Hoe bouw je een training op? Met wat voor hindernissen begin je? Op welke manier bereid je jouw paard voor? Waar kun je oefenen? Wat voor beenbescherming heb je nodig? Hoe gevaarlijk is eventing? Hoe leer je jouw paard met vertrouwen de hindernissen te springen? Mans Buurman leert je als geen ander je stapsgewijs de beginselen van eventing.

Je kunt je binnenkort inschrijven voor dit Rondje instructie via MijnKNHS.

Rondje instructie ‘Door het oog van de jury’

Datum: 23 februari  2018
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: KNHS-centrum, Amaliahal
Kosten: € 15 per persoon
Licentiepunten voor dressuurjuryleden: 35 punten

Drie juryleden beoordelen live proeven en bespreken de beoordeling met het publiek. Je hebt de unieke kans om de beoordeling van dicht bij mee te maken en te zien en te horen hoe een jury tot het oordeel komt. Het is voor ruiters en begeleiders een uitgelezen kans om meer inzicht te krijgen. Je proeven worden zonder meer beter, als je goed weet waar naar gekeken wordt. Alle vragen die je hebt kun je stellen! Wij hebben voor ieder wat wils, op elk niveau wordt een proef gereden.

Je kunt je binnenkort inschrijven voor dit Rondje instructie via MijnKNHS.

Rondje inspiratie ‘Meer plezier met je paard’

Datum: 1 maart  2018
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: KNHS-centrum, Amaliahal
Kosten: € 15 per persoon

We sluiten het seizoen af met een Rondje Inspiratie door Jesse Drent en Eva Roemaat. Plezier met je paard beleven, wie kunnen dat beter demonstreren dan Jesse en Eva van Nalanta? Zij geven demonstraties vrijheidsdressuur door het hele land waarin zij hun paarden in vrijheid allerlei oefeningen laten doen. Daarnaast geven ze ook les in het beginnen met vrijheidsdressuur. Dit Rondje geeft je een inkijk in de wereld van de vrijheidsdressuur. Laat je inspireren om een iets heel anders met je paard te doen en te werken aan een band tussen jou en paard.

Je kunt je binnenkort inschrijven voor dit Rondje inspiratie via MijnKNHS.

Geplaatst op: