Programma NRSV Indoor zondag 19 november 2017

Het is weer tijd om het NRSV jaar af te sluiten met het gezelligste, spannendste en meest hartverwarmende evenement van het jaar.

Zowel de ruiters als het publiek, kunnen aan beide onderdelen (ieder op zijn eigen wijze) deelnemen indien gewenst. Lees maar gauw verder hoe dit mogelijk is gemaakt!

Het programma is samengesteld uit 2 onderdelen:

EHBO voor paarden: een ongeluk zit in een klein hoekje en het is bijzonder prettig als je om weet te gaan met de meest voorkomende verwondingen bij een paard in geval van nood. Gonnie Smeenk, veterinair, zal ons op enthousiaste wijze een kijkje geven in de wereld van ons paard onder het velletje en ons leren hoe verbanden te leggen als het innerlijke van ons paard door een trauma naar buiten dreigt te komen.

“Gezond” en veilig kunnen wij dan weer “door” met heerlijke buitenritten, en de bloedingen zijn “over”. Indien je niet met je paard komt, kan je je ook inschrijven en deelnemen aan de theorie- en de praktijk- EHBO-cursus.

WORKING EQUITATION (WE):

Deze veelzijdige discipline binnen de paardensport vindt zijn oorsprong in Portugal. Voor meer informatie over de historie en wat het inhoudt verwijs ik graag naar deze link over Working Equitation.

Aletta Stamhuis (Internationaal Jurylid WE) zal ons, vergezeld door Kelly van Gent en Astrid Bongers (ruiters) laten zien hoe een WE-wedstrijd gereden dient te worden. Nadat wij dit kunstje afgekeken hebben, zullen zij ons helpen om onze paarden (en de ruiter) de verschillende obstakels te leren nemen op een rij-kunstig verantwoorde wijze. We zullen leren “over” bruggen te gaan / een klein sprongetje / “door” een hek dat wij zonder af te stappen gaan leren openmaken en sluiten (geen discussie meer op de buitenrit wie er zal afstappen!) / achterwaarts sturen / bellen rinkelen / ringsteken ... en nog veel meer! De Amaliahal zal gevuld worden met allerlei prachtige obstakels!

Wanneer wij de kunst van het WE onder de cap hebben, zal er – voor wie dat wenst – aan het einde van de dag een wedstrijd georganiseerd worden. Het publiek, de zogenaamde “voetgangers”, zullen opgeleid worden om ons te kunnen jureren ... waarna de strijd kan beginnen!

Mocht het onverhoopt ergens fout gaan, dan hebben wij gelukkig onze EHBO-instructie op zak.

4 dagen voor de Indoor zal de groepsindeling bekend gemaakt worden. Iedereen dient wel om 08u30 in de ochtend aanwezig te zijn en de dag is rond 17u30 afgelopen!

De inschrijving is vanaf heden geopend dus klik meteen op de volgende link: http://www.formdesk.com/evenementen/indoor_2017. Hierin zie je ook meteen wat de kosten zullen zijn.

Graag inschrijven voor 13 november om verzekerd te zijn van een startplek.

De organisatie verheugt zich op een oergezellige dag, met jong  / oud / introducés en inspirerende instructeurs.

Hopelijk komen niet-rijdende ruiters (de "voetgangers") ook in grote getale, zodat de Amaliahal van het KNHS-Centrum met aanmoedigingen, bewondering en gelach gevuld wordt.

Programma zondag 19 november 2017, "NRSV   INDOOR" OP HET KNHS CENTRUM

08:30 uur:

AANKOMST MET KOFFIE/THEE; ONTVANGST LUNCHBON. PAARDEN IN   GERESERVEERDE BOX.

09:00 - 09:40 uur: LEZING EHBO: DE ANATOMIE VAN HET PAARD

09:45 - 10:15 uur: UITLEG EN DEMONSTRATIE "WORKING EQUITATION"   - ZO HOORT HET!

10:30 - 12:30 uur: EHBO IN DE ENE HOEK / WORKING EQUITATION IN HET   OVERIGE GEDEELTE

12:30 - 13.00: cursus "HOE JUREER IK WORKING EQUITATION" VOOR   "DE VOETGANGERS"

13:00 -14:00 uur: GOED VERZORGDE LUNCH IN DE BRASSERIE

14:00 - 16:00 uur:

EHBO IN DE ENE HOEK / WORKING EQUITATION IN HET

OVERIGE GEDEELTE

16:30 – 17:00 uur: BORREL IN DE BRASSERIE

 

Eventueel: Buitenrit zaterdag 18 november (vertrek   rond 14u30)

Als je toch naar Ermelo gaat de avond ervoor, maak   je wellicht op zaterdag ook graag een rit in deze prachtige omgeving. Dit kan   ieder zelfstandig doen (graag even aanvinken op het inschrijfformulier, ter   kennisneming). Mocht je willen rijden in groepsverband, dan kan je altijd bij   de NRSV'ers aansluiten voor een rit van 1,5 uur.

 

Stalling paard  (euro 30,- per dag [van 18.00 -   18.00] inclusief hooi)

Reserveer een van de riante stallen om jouw paard op   (zaterdag en/of) zondag tussendoor en na afloop lekker te laten ontspannen. Neem   zelf je krachtvoer mee en je paardenpaspoort natuurlijk met geldige   inentingen!

 

Datum: Zondag 19 november 2017

Locatie evenement en stalling:

Nationaal Hippisch Sport Centrum van de KNHS, De Beek 125, 3852 PL Ermelo

Vaccinatie paard: Verplicht, paspoort s.v.p. meenemen

 
Geplaatst op: