World Agility Open

De WAO is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd voor en door deelnemers. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds strijden de deelnemers met hun honden om de titel Wereldkampioen op de diverse onderdelen in de wacht te slepen.

 

Wat het WAO zo bijzonder maakt is dat deelname openstaat voor alle honden met of zonder stamboom en dat het evenement niet onder auspiciën staat van bestaande organisaties, maar is opgezet door agility handlers. Alleen de beste teams hebben zich geselecteerd om de parcoursen met diverse obstakels zoals tunnels, hoogte- en breedtesprongen, schuttingen, slaloms en zelfs een wipwap te kunnen lopen.

 

Vanuit meer dan 32 landen reizen er deelnemers af om met hun honden de snelste foutloze tijd op de parcoursen neer te zetten. Een van die deelnemers in de Australische Francisca McDonald die deelneemt aan het World Agility Open met haar Schotse ‘leenhond’ Geordie.

 

Francisca zegt “een van mijn dromen is om ooit deel te nemen aan het WAO zodat ik mijn studenten kan laten zien dat alle dromen en doelen haalbaar zijn als je het maar graag genoeg wilt!” Francisca is nu oma van 12 kleinkinderen, werd geboren in Nederland en emigreerde daarna naar Australië. Vanwege de strikte regels in Australië kan ze helaas niet met haar eigen hond lopen en mag ze met de hond van iemand anders de parcoursen afleggen.

 

Elke dag krijgen de deelnemers meerdere parcoursen voorgeschoteld die ze van te voren niet kennen. De volgorde van en welke toestellen er in het parcours staan, is altijd anders. Vlak voor de wedstrijd start mogen de deelnemers het parcours verkennen zonder hond zodat ze weten in welke volgorde ze de toestellen moeten nemen. Het blijft daarom altijd spannend wie het best kan aangeven aan de hond welke toestellen die moet nemen zonder verkeerde sprongen, weigeringen of de lat eraf te gooien!

 

Komt u ook een kijkje nemen om de deelnemers en hun honden aan te moedigen? Toegang tot de 2 buitenringen is gratis! Voor meer informatie kijk op www.worldagilityopen.com

Geplaatst op: