35 springhengsten naar KWPN voorjaarsverrichtingsonderzoek

Dinsdag 14 maart worden 35 springhengsten op het KWPN-centrum in Ermelo voorgesteld. Onder hen 28 driejarigen die gedurende 70 dagen getest zullen worden en zeven vierjarigen die gepresenteerd worden onder het zadel van de eigen ruiter in het kader van het 1e zadelpresentatie. Voor deze vierjarige springhengsten is de aanlevering op dinsdag 28 maart aanstaande. Twee driejarige springhengsten worden komende dinsdag door hun eigenaren aangeboden voor deelname aan het vrijwillige verrichtingsonderzoek.

Het verrichtingsonderzoek gaat met de drie hoogstgeplaatste hengsten van de KWPN Stallion Show sterk van start. Kampioenshengst Juventus V G (Kannan uit Duzella elite IBOP-spr van Indoctro, fokker Jan van Gestel uit Hilvarenbeek) viel in Den Bosch op vanwege zijn afdruk en hoge mate van voorzichtigheid. Genetisch is deze hengst zeer interessant, want zijn moeder was NMK-kampioene en scoorde 85 punten in de IBOP en uit dezelfde stam komen ook de internationale springpaarden Dubai (v.Cardento) en Bocelli (v.Indoctro).

Opvallende hengsten De goed ontwikkelde Jonkheer de Span (Farfan M uit Celebration Z van Calvin Z) is de tweede hengst uit de kampioenskeuring die wordt aangeleverd. Het fokproduct van Harry Span uit Zevenaar wist op de KWPN Stallion Show te overtuigen met zijn excellente springmanieren. Zijn grootmoeder is een halfzus van de bekende vererver Calido I (v.Cantus).  Publieksfavoriet Jordan (Zapatero VDL uit Elia elite EPTM-spr D-OC van Mermus R, fokker Henk Kroeze uit Denekamp) sprong in Den Bosch met veel afdruk en sprongafloop. De sterk gemodelleerde hengst behoorde tot een van de opvallendste paarden tijdens het vrijspringen op de KWPN Stallion Show.

Programma Om 11 uur wordt het voorjaarsverrichtingsonderzoek voor de springhengsten afgetrapt met de zadelpresentatie van de vierjarigen, om 12 uur vervolgt het programma met de aanlevering van de driejarigen.

 

Geplaatst op: