Eerste titel voor Micky Schelstraete

“Dit is de eerste keer dat ik Nederlands kampioen ben. Ik wil het al heel lang en nu is het dan eindelijk gelukt.” Micky Schelstraete won de klasse M2, categorie DE met de prachtige hengst Cappuccino Royale G. “Morgen weer naar Indoor Brabant voor een springclinic. Ik kan niet kiezen, vind springen en dressuur allebei leuk.”

“Dit is echt heel leuk dat ik win. Vorig jaar was ik tweede op de Hippiade, in het springen. Kampioen was ik nog nooit. Ik heb op de Brabantse kampioenschappen ook meegedaan in het M-springen. Ik mag nu ook Z starten”, vertelt de veelzijdige Micky. De titel gaat mee naar Gemonde, maar het verschil was slechts een half procent met de nummer 2 Bo van Nimwegen. “De verruimingen en de stap gingen heel goed in de proef”, kijkt Micky terug op de wedstrijd. “Het achterwaarts gaan en het aanspringen in galop konden beter. Ik heb ook maar net gewonnen.”

Naast Cappuccino Royale G rijdt Micky sinds een paar maanden op de bekende schimmel Elin’s Noncisdador en komt al internationaal uit. “Met hem is het doel om dit jaar in het A-kader te komen. Ik leer veel van hem. Daar heb ik ook veel aan als ik met Cappuccino rijdt. Ik krijg met Noncisdador les van Marlies van Baalen en met Cappuccino les ik bij Nicolet van Leeuwen.”

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap klasse M2, categorie D/E, Divoza prijs
1. Micky Schelstraete (Gemonde), Cappuccino Royale G (v.Casino Royale K), 69.67%
2. Bo Van Nimwegen, (De Meern), Balotelli High Pleasure (v.Benetton S), 69.17%
3. Merel Kuiper (Holtheme), Dailan du Bois (v.Don Cremello Du Bois), 68.44%

Klik hier voor alle uitslagen

Geplaatst op: