Zestien dressuurhengsten van start in KWPN voorjaarsverrichtingsonderzoek

Maandag 13 maart gaat voor zestien dressuurhengsten het KWPN verrichtingsonderzoek van start. Dertien hengsten zijn aangemeld voor de aanlevering van de driejarige dressuurhengsten, voor hen duurt het verrichtingsonderzoek 70 dagen. Drie vierjarigen dressuurhengsten zullen deelnemen aan de zadelpresentatie onder hun eigen ruiter, waarop zij op woensdag 29 maart hopelijk kunnen worden aangeleverd voor het 50-daags onderzoek.

Uit de kampioenskeuring van de KWPN Stallion Show worden twee hengsten aangeleverd. Zack-zoon Jameson RS2, de kampioen van Den Bosch wordt volgens eerdere berichtgeving pas in het najaarsonderzoek aangeleverd. De als derde in de kampioenskeuring geplaatste, grootramige Jewel (Ferdinand uit Darenta elite IBOP-dres sport-dres van Santano) van fokker Stoeterij De Hoeve VOF uit Breugel) wist eerder al veel indruk te maken met zijn model en houding in beweging.

De als zesde geplaatste Just Wimphof, een zoon van Grand Prix-vererver De Niro (uit Rastede elite IBOP-dres sport-dres van Riccione, fokker C. Rienks-Kramer uit Westerlo) viel in Den Bosch op met zijn lichtvoetige manier van bewegen en zijn sterke galoppade.

Vierjarige hengsten Bij de drie vierjarige hengsten liep de Cupido-zoon Indina Jones Platinum (uit Zitagea keur IBOP-dres sport-dres v.Special D, fokker H.P. Cazemier uit Bunne) vorig jaar in de kampioenskeuring.  Hij viel daar op met zijn royale model en kracht en afdruk in beweging.

Programma Het programma begint om 8 uur met de aanlevering van de driejarige dressuurhengsten.  Om circa 9.45 uur volgt de zadelpresentatie van de vierjarigen. Na de zadelpresentatie van elke hengst volgt direct aansluitend de veterinaire keuring.

 

 

Geplaatst op: