NRPS eindexamen verrichtingsonderzoek op 13 & 14 januari

Bij het NRPS-verrichtingsonderzoek verblijven de hengsten gewoon 'thuis' en worden getraind en voorgesteld door de eigen ruiter. Tijdens het afgelopen verrichtingsonderzoek zijn de hengsten in een periode van vier maanden drie keer een dag naar Ermelo gekomen om de vorderingen aan de commissie te tonen. Die hengsten, die door zijn verwezen naar het tweedaagse eindexamen, dat ditmaal plaatsvindt op vrijdag 13 en zaterdag 14 januari 2017, zijn daar voor het publiek te volgen.

Daarvan is zaterdag 14 januari voor het publiek de belangrijkste en meest interessante dag, want dan zullen alle deelnemers nog een keer pieken in de discipline waarvoor ze zijn gefokt. De verrichtingscommissie zal direct aansluitend de uitslag bekendmaken.

Programma eindexamen vrijdag 13 en zaterdag 14 januari 2017

In totaal maken elf rijpaardhengsten hun opwachting. Van Wiepke van de Lageweg doet de fantastisch springende, bij VDL-Stud zelf gefokte Indigo VDL (v. Inschallah de Muze) mee. Casallini (v. Casall), voorgesteld door Emile Brouwer, staat op naam van Titan Wilaras uit Riel. Twee zonen van Catoki komen eindexamen doen, dat zijn Catoccini van Leon Oude Nijhuis en ruiter Wesley Mulder uit Oldenzaal, en Catch Twenty Two VO Z, die eigendom is van De Havikerwaard en wordt voorgesteld door Bart Bles. Eigenaar van Cassini's Golden Boy (v. Cassini Gold) is J.G.R. van Dijk uit Almelo. Gertjan van Olst heeft maar liefst drie dressuurhengsten in het onderzoek: Excellent (v. Everdale), Nagano (v. Negro) en Fireball (v. Furstenball). Daarvan is Excellent in gedeeld eigendom met Dick Faro. Ashwin van de Fryochaborg (v. Andretti) staat op naam van F.L. Versélewel de Witt Hamer en mw. I. Flint uit Tolbert. En Jaguar (v. Jazz) is nog steeds eigendom van de fokker M.A. Eigenraam uit Garderen.

Verder verwachten de commissies de vijf ponyhengsten Call me Mr. Handsome (v. FS Champion de Luxe) van Koole Dressage Horses in Bergen, Don Davino Horsepoint (v. Don Carino du Bois) van Dick Faro en de fam. Pleijter uit 's-Gravenmoer, Kyoto BR (v. Kierow van Klaverborch) van Liesbeth Bonder uit Bergambacht, Nero van de Koetsiershoeve (v. Nemax) van Raymond Kamphuis uit Nijbroek en Osolution (v. Orchard Wildeman) van André Jurrius uit Vorden.

 

Niet alleen met het verrichtingsonderzoek onderscheidt het NRPS zich van andere Nederlandse stamboeken. Ook de hengstenkeuring is anders. De eerste én de tweede bezichtiging van de NRPS-hengstenkeuring vinden plaats op één dag, te weten op vrijdag 17 februari 2017. De uiteindelijke presentatie van de goedgekeurde hengsten is dan op de Showdag, die op 5 maart in Ermelo gehouden zal worden.

Geplaatst op: