Geslaagd HTC-Winterijkmoment

Afgelopen woensdag hield het Hippisch Trainings Centrum haar Winterijkmoment, waarbij ca. 150 deelnemers hun vorderingen, gedurende het eerste half jaar van het HTC seizoen, konden tonen in dressuur en springen.

De spring- en eventingruiters werden beoordeeld door de HTC-springinstructeurs: een instructeur begeleidde de deelnemer en gaf commentaar na de eerste ronde van het parcours, met aanwijzingen voor verbeteringen in de 2e ronde. De overige instructeurs beoordeelden de beiden ritten op een protocol. Van beide ritten werd voor de deelnemer een video gemaakt.

De dressuurruiters, reden voor een GP-jury een dressuurproef, die ook op video werd opgenomen. Zij waren ingedeeld in kleine groepen per jury, zodat na afloop van elk uur, de jury met de eigen groep en hun instructeurs de video's kon bespreken en de deelnemers vragen konden stellen.

Gedurende de dag verzorgde Berber van den Berg een workshop: 'Omgaan met (negatieve) gedachten'. Berber gaf daarbij handvaten om 'storende' gedachten naar de achter grond te dringen.

Voor een aantal nieuwe deelnemers was deze dag een eerste kennismaking met het KNHS-centrum: een spannende belevenis en tevens prachtige mogelijkheid om kennis te maken met de thuisbasis van hun sportbond.

Het doel van het  Hippische Trainings Centrum (HTC)  is om talenten uit de brede basissport te verbinden met de smalle topsport. Dat gebeurt door gestructureerd en georganiseerd talenten te begeleiden op het gebied van dressuur, springen of eventing.

Het Hippisch Trainings Centrum ziet terug op een zeer geslaagde dag.

Geplaatst op: