Jasmien de Koeyer danst met Esperanza naar KNHS Young Riders titel

Jasmien de Koeyer is de nieuwe KNHS Indoorkampioene dressuur bij de Young Riders. Met haar zeer lichtvoetige Esperanza won ze beide proeven en daarmee de Pikeur prijs. Lisanne Zoutendijk werd tweede met Kostendrukkers Ringo Star. Bo Oudhof reed Colt Sollenburg naar het brons.

Jasmien is lovend over haar pas achtjarige merrie. “Ze gaat echt voor je door het vuur. Het is een fantastisch paard om mee te werken. Het is bizar om hier te winnen, echt een kick. Ik ben zo trots op de merrie dat ze hier zo super voor me heeft gewerkt. Dit jaar probeer ik me te richten op het EK. Vorig jaar was het echt een verrassing dat we daarmee naar toe mochten, nu willen we daar echt gericht naar toe proberen te werken.”
Bondscoach Alex van Silfhout is ook tevreden over de verrichtingen van de Young Riders. Van Silfhout; “De kopgroep heeft de boel al heel redelijk op orde. Er is nog best wat werk, maar ik zie zeker potentie en genoeg goede combinaties. De punten die ze kregen vielen me wel wat tegen, dat het van mij best wat hoger mogen zijn.”

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Young Riders
1. Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) – Esperanza, 72,580% (69.910% en 75.250%)
2. Lisanne Zoutendijk (Nispen) – Kostendrukkers Ringo Star, 71.079% (68.990% en 73.167%)
3. Bo Oudhof (Nijeberkoop) – Colt Sollenburg, 70.597% (69.610 en 71.583%)  

Foto: Digishots

Geplaatst op: