Daphne van Peperstraten wint KNHS Indoorkampioenschap Junioren

Met ruime zeges in de twee proeven is Daphne van Peperstraten afgetekend kampioene geworden in het KNHS Indoorkampioenschap voor Junioren. Met haar Greenpoint´s Cupido reed ze in de Kür om de Luzac Prijs naar ruim 77%. Sem Stiemer werd tweede, Thalia Rockx derde.

Kampioene Van Peperstraten reed een mooie gedurfde en afgewerkte Kür met haar Greenpoint´s Cupido. “Ik ben echt heel erg tevreden lacht ze na afloop. Zondag liep hij nog fijner dan zaterdag. Ik kon echt heel makkelijk de proef doorrijden.”
De Kür van kampioene Van Peperstraten begint met de legendarische woorden van de voormalige President van Amerika Barack Obama, ´Yes we can´. De 16-jarige Daphne vertelt; “Ik wilde iets met een speech waar je kippenvel van kreeg in mijn kür, voor mij was dit daar het perfecte fragment voor.” 

Ook coach Marlies van Baalen was super tevreden over de verrichtingen van haar pupil. “Daphne heeft een super trainings- en wedstrijd mentaliteit. Deze overwinning is ook echt teamwork. Mijn moeder heeft de Kür gemaakt, ik train al jaren met Daphne, en haar paard Cupido is via ons bij haar terecht gekomen. Echt super, maar het belangrijkste natuurlijk is dat Daphne het moet doen op deze momenten.”

Greenpoint´s Cupido is een nakomeling van de hengst Johnson die voorheen werd gereden door Arthur van Rooij. Van Peperstraten vertelt; “Ik rijd Cupido nu sinds oktober, en hij heeft nog nooit geen zin gehad of iets echt verkeerd gedaan. Hij heeft echt een heel leuk karakter, is heel aanhankelijk en wil altijd meewerken.”

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Junioren, Luzac Prijs
1. Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) – Greenpoint´s Cupido, 74.442% (71.800% en 77.083%)
2. Sem Stiemer (´s-Graveland) – Waldemar, 71.721% (68.650% en 74.792%)
3. Thalia Rockx (Essen) – Cenda de la Fazenda, 68.565% (66.130% en 71.00%)

Foto: Digishots

Geplaatst op: