Van Silfhout afgetekende KNHS kampioen Lichte Tour

Diederik van Silfhout is de afgetekende KNHS Indoorkampioen in de Lichte Tour geworden.  Met de imponerende Expression won hij zowel zaterdag als zondag met ruime voorsprong.

In de Kur om de Pavo Prijs toonde de bij het KWPN goedgekeurde hengst Expression wederom zijn enorme kwaliteiten. Diederik vertelt over zijn proeven; “Ik voelde wel dat hij aan het einde een beetje leeg was, maar dat is ook helemaal niet raar na het enorme drukke programma van de afgelopen maanden. Hij heeft de selecties gelopen voor het kampioenschap, op Jumping Amsterdam en tijden de hengstenkeuring. Expression is pas acht, maar pakt alles gewoon super fijn aan en ik ben er enorm blij mee. Dat hij hier nu wint heeft hij echt verdiend, het is gewoon een fantastisch paard. In principe kent hij alle oefeningen voor de Grand Prix ook, maar hij heeft nu eerst wel even rust verdiend. Misschien rijd ik van de zomer ook nog wel het Lichte Tour kampioenschap met hem en dan proberen we daarna rustig de overstap richting Grand Prix te maken.” Lovende woorden  dus van Diederik over de hengst van eigenaar Gert Willem van Norel. 

Achter van Silfhout eindigde Lynne Maas op de zilveren positie. Met haar electrisch Electra eindigde de amazone in de Kür als derde, de voorsprong uit de eerste proef op Geert-Jan Raateland was echter genoeg om tweede te worden in het eindklassement. Raateland kwam met zijn Don Bravour op plaats drie.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour
1. Diederik van Silfhout (Lunteren) – Expression, 76.304% (74.690% en 77.917%)
2. Lynne Maas (Schiedam) – Electra, 73.449% (72.940% en 73.958%)
3. Geert-Jan Raateland (´s-Gravenzande) – Don Bravour, 73.127% (70.920 en 75.333%)

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Geplaatst op: