Adelinde Cornelissen is de eerste KNHS Indoorkampioen van 2017

Adelinde Cornelissen is de eerste KNHS Indoorkampioen van 2017 geworden. Met Fleau de Baian, de volle broer van haar topper Parzival, won Cornelissen met overmacht beide proeven in het ZZ-Zwaar kampioenschap.

Al in de zaterdagochtend verreden eerste proef kwam Cornelissen als winnares uit de bus. In de Kür om De Nederlandse Loterij prijs deed ze er nog een schepje boven op en won met afstand.
Achter de winnares kwam Febe van Zwambagt op een knappe tweede plaats met haar FS Las Vegas. De derde plaats ging naar Jennifer Sekreve met San Siro. Deze twee amazones zaten elkaar zeer dicht op de hielen. Van Zwambagt was iets beter in de eerste proef, Sekreve in de Kur. 0,025% was het uiteindelijke verschil in het voordeel van Young Rider Van Zwambagt.

Volle broer
Adelinde is lovend over de volle broer van haar topper Parzival. “Ik begon eigenlijk zonder verwachting, want dit is pas de eerste Kür die hij loopt. Het is dan misschien de volle broer van Parzival, hij is ook totaal anders. Parzival was altijd heel bang, Fleau loopt hier zo naar binnen en vindt eigenlijk alles leuk. Hij wordt in augustus pas zeven jaar, maar hij doet alles heel makkelijk en vindt ook alles leuk. Echt genieten dit”, lacht Cornelissen die na dit kampioenschap de overstap naar de Lichte Tour wil maken met de vos.
Fleau de Baian is in eigendom van de amazone en de heer Gerard Korbelt. De hengst is in Oldenburg en bij het AES goedgekeurd en zal waarschijnlijk aan het einde van dit jaar ook bij het KWPN worden aangeboden op de hengstenkeuring.

KNHS Kampioenschappen
De KNHS Indoorkampioenschappen zijn zaterdag van start gegaan met de dressuur. In de klassen voor Junioren, Young Riders, U25, ZZ-Licht, ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour wordt er dit weekend gestreden om KNHS titels. In alle rubrieken wordt het kampioenschap beslecht over twee proeven. Alleen voor de klasse ZZ-Zwaar is het kampioenschap vandaag al voltooid. De acht beste combinaties uit alle overige rubrieken rijden morgen hun tweede proef.

Overige rubrieken
De eerste plaats in de kleine Junioren rubriek ging vandaag naar Daphne van Peperstraten met Greenpoint´s Cupido (71.80%). De tweede plaats was hier voor Sem Stiemer met Waldemar (68.65%), derde werd Thalia Rockx met Cenda de la Fazenda (66.13%).
Bij de Young Riders won Jasmien de Koeijer met Esperanza met een score van 69.91%. Zij werd op de voet gevolgd door Bo Oudhof met Colt Sollenburg met 69.61% en Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star 68,99%.
In de Grand Prix U25 ging de winst naar Denise Nekeman met Boston Sth met een fraaie score van 73.06%. Maxime van der Vlist werd met Bailey tweede met 70,50%, Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene derde met 70,43%.

De eerste rubriek van de Lichte Tour is gewonnen door Diederik van Silfhout met Expression met 74.69%. Lynne Maas reed Electra naar de tweede plaats met 72.95%, op plaats drie kwam Geert-Jan Raateland met Don Bravour 70.92%.
In de Grand Prix werd de dienst uitgemaakt door Marieke van der Putten en Adelinde Cornelissen. Van der Putten reed Glock´s Federleicht naar de winst met de fraaie score van 74,07%, met Ambria werd de amazone ook nog eens tweede met 71,30%. Cornelissen werd met haar troeven Zephyr en Aqiedo met 71,03% en 70,60% derde en vierde. Beide amazones mogen zondag in de finale één paard starten, in principe heeft Marieke gekozen voor Glock´s Federleicht en Adelinde voor Zephyr.
Ook Lynne Maas had dit luxe probleem. Zij werd met Uranium W vijfde met 68,97% en met Zamora zevende met 67,50%. Lynne zet haar kaarten zondag op Uranium W. Theo Hanzon werd met Helena vh Goorhof zesde.

Uitslag KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar
1. Adelinde Cornelissen (Nijkerk Gld) - Fleau de Baian, 73.815% (70.380% en 77.250%)
2. Febe van Zwambagt (Bergharen) – Fs Las Vegas, 70.769% (68.330% en 73.208%)
3. Jennifer Sekreve (Elspeet) – San Siro, 70.745% (68.240% en 73.250%)

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Geplaatst op: