Open strijd om de nationale dressuurtitels

Van 25 tot en met 28 mei wordt in Ermelo het NK Dressuur verreden. De inschrijving is gesloten en dat betekent dat bekend is wie er een gooi gaan doen naar de Nederlandse dressuurtitels. Eén ding ligt vast, de strijd is spannender dan ooit. Wie er op het podium komen is zeker nog geen gelopen race.

In het Pinksterweekend komt de Nederlandse dressuurtop bij de senioren, de jeugd en de Para Dressuur aan de start tijdens het NK Dressuur dat wordt gehouden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Herhaling van zetten?
Dinja van Liere, de tweevoudige bronzen medaillewinnares van het WK Dressuur in Herning afgelopen zomer en de regerend Nederlands Kampioene, komt naar Ermelo om haar titel te verdedigen. Niet met haar bekendste troef Hermès N.O.P., maar met haar andere toppaard Hartsuijker. De concurrentie komt dit jaar uit de hoek van TeamNL-amazone Thamar Zweistra, zij brengt Hexagon’s Ich Weiss mee. Vorig jaar zat deze combinatie Van Liere op de hielen en won toen zilver op het NK. Wordt het een herhaling van zetten voor Van Liere en Zweistra of een wisseling van de wacht?

Olympische troeven
Naast de twee topamazones komen er nog veel meer bekende namen naar Ermelo. De Olympische Glock’s Dream Boy maakt zijn opwachting onder het zadel van Hans Peter Minderhoud. Het is inmiddels 12 jaar geleden dat Minderhoud de Nederlandse titel veroverde, dus hij zal zeker gebrand zijn. Naast Glock’s Dream Boy, brengt Minderhoud ook de talentvolle Invictus aan de start. Marlies van Baalen heeft eveneens twee ijzers in het vuur: haar Olympische Go Legend die recent zijn rentree heeft gemaakt en de beloftevolle Habibi DVB. Andere bekende namen zijn Adelinde Cornelissen, Lynne Maas, Denise Nekeman, Diederik van Silfhout en Laurens van Lieren.

Britt Dekker in ZZ-Zwaar
Naast het Nederlands Kampioenschap in de Zware Tour, wordt er ook het KNHS Kampioenschap in het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour verreden. In het ZZ-Zwaar komt onder andere Britt Dekker met haar fantastische schimmelhengst George aan de start. Maar ook Dinja van Liere, Adelinde Cornelissen, Kirsten Brouwer en KNHS Talententeamlid Febe van Zwambagt. Er is grote belangstelling voor het kampioenschap in de Lichte Tour, waarin prachtige sport wordt verwacht met onder andere Renate van Uytert-van Vliet, Marieke van der Putten en Dinja van Liere op de deelnemerslijst.

Marten Luiten komt titel verdedigen
Voor de jeugd is het NK Dressuur een belangrijke wedstrijd voor de EK’s later dit seizoen. KNHS Talent van het Jaar Marten Luiten won vorig jaar de titel bij zowel de Young Riders als de U25. Met Fyona gaat hij dit jaar wederom een gooi doen naar de overwinning in de U25. Hij mag stevige concurrentie verwachten van, de eveneens KNHS Talententeamleden, Thalia Rockx en Febe van Zwambagt. Ook voormalige Nederlands Kampioen Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido gaan zich laten zien. Regerend kampioen bij de Junioren, Lara van Nek, brengt dit jaar twee andere troeven naar het NK en ook bij de Children wordt het spannend wie er op het podium eindigen. Voor de pony’s geldt dat de wedstrijden in Ermelo een observatie zijn.

Para WK-team aan de start
In de strijd om de medailles bij het NK Paradressuur komt het gehele gouden WK-paradressuurteam van afgelopen zomer aan de start. Sanne Voets komt met haar multikampioenschappenpaard Demantur RS2 N.O.P. haar titel verdedigen en krijgt daarin concurrentie van Frank Hosmar, Demi Haerkens, Lotte Krijnsen en KNHS Talententeamlid Britney de Jong.

Feestdag voor KNHS-leden
Als dressuurliefhebber kun je vier dagen lang prachtige sport verwachten. Op zaterdag 27 mei is het een feestdag voor KNHS-leden op het NK Dressuur in Ermelo. Voor 7,50 euro (in plaats van de reguliere 20 euro) kun jij erbij zijn. Ga voor tickets en het programma naar www.nk-dressuur.nl.

Bron: KNHS

Foto:Dinja van Liere – Hermes NK Dressuur 2022 © DigiShots

Geplaatst op: