Het eerste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort zit erop!

De spits is eraf! Op 24 en 25 februari hebben verschillende dressuurtoppers met hun paarden en pony’s gestreden om de felbegeerde KNHS-kampioenstitels. Het was een geslaagd eerste weekend waarin zowel ruiters als paarden en pony’s mooie prestaties hebben neergezet.

Vrijdag hebben we drie nieuwe kampioenen mogen huldigen bij de dressuurpaarden in de klassen B, L1 en L2. Zaterdag hebben we maar liefst vier nieuwe kampioenen mogen huldigen bij de dressuur pony’s in de klassen B, L1, L2 en Z1.

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

Volgend weekend kunnen we op 3,4 en 5 maart van drie dagen Indoorkampioenschappen genieten! Wij kijken er alvast erg naar uit en hopen ook jullie weer terug te zien!

Christel Heuseveldt en haar paard No Secret behalen kampioenstitel dressuur in de klasse L2.

‘’Ik ben heel blij dat we hebben gewonnen.’’ Hoewel Christel een nette proef heeft neergezet met 71,22% begon de wedstrijd niet vlekkeloos. ‘’Met losrijden ben ik er nog afgevallen, dus hij was wel pittig vandaag. Het ging in de proef ook allemaal net goed met aanspringen, maar in de rest van de proef zaten weinig foutjes. Ik wist dat we een goede proef hadden gereden, maar je moet natuurlijk wel afwachten wat de rest doet.” No Secret, nakomeling van de hengst Secret is ooit als driejarige bij Christel op stal gekomen om hem zadelmak te maken. Toen de vorige eigenaar aangaf geen klik te hebben met No Secret, heeft Christel de kans gegrepen om hem over te kopen. ‘’Ik heb nog nooit de kans gehad om zo’n goed paard te kopen.’’ De amazone ziet een mooie toekomst tegemoet met No Secret en hoopt de selectie voor het WK jonge paarden te kunnen rijden. 

Denise Koster wint paarden klasse B sponsored by Pavo

Denise Koster nam plaats op de hoogste trede van het podium en werd gehuldigd als kampioen in de klasse B gesponsord door Pavo. De proef van Denise (regio Noord-Holland) met haar paard Guitar Hero DCF werd door de jury beloond met een mooi percentage van 73,389%. Haar paard Guitar Hero DCF mag veel ervaring hebben, zijn dertienjarige  amazone duidelijk niet. Denise: "Guitar is eerst door mijn moeder gereden tot op Grand Prix niveau. Voor mij is dit pas onze zesde wedstrijd en dit is mijn eerste wedstrijdseizoen. Ik heb hiervoor enkel op de manege gereden."

De jury plaatste de winnaars unaniem op plek 1 en zag startnummer twee, Noortje Geerts en Oakley Hd, als tweede eindigen. Juryvoorzitter Gotien Sipsma: "Het was voor ons plezierig jureren in deze rubriek. Uiteindelijk waren het de eerste starters die het meest correct en fijn hun paarden wisten voor te stellen."

Kelly Riddering bovenaan bij paarden klasse L1 sponsored by Witte van Moort

Kelly Riddering (regio Limburg) mag zich kampioen in de klasse L1 noemen! Met haar paard Raimondo reed zij naar een score van 70,611%. Kelly Riddering reageert vol enthousiasme op het nieuws dat ze de klasse L1 heeft gewonnen. ''Ik vind het echt ongelooflijk. Het is altijd mijn droom geweest om zo goed mogelijk te kunnen rijden. De proef van vandaag was gewoon écht geweldig. Raimondo deed het fantastisch hij is voor mij de ware.''

DAG 2 KNHS Indoorkampioenschappen powered by Witte van Moort

Chloë Yacob wint klasse B cat. A/B sponsored by Hartog

 “Ik wilde heel m’n leven kampioen worden en nu heb ik m’n droom bereikt”, vertelt de 11-jarige Chloë Yacob enthousiast. De 11-jarige amazone mag met haar andere pony binnenkort ook deelnemen aan de KNHS indoorkampioenschappen springen. “Dan hoop ik dat ik ook kampioen wordt. Die pony is altijd tweede en derde geweest maar nooit eerste.”

Zege voor Ziba Souren met Mr. Harvey Grey in de klasse L2 cat. A/B

“Met losrijden was mijn pony heel druk maar in de proef gedroeg hij zich keurig!”, vertelt de 13-jarige Ziba Souren lachend. Het was de tweede keer voor de amazone uit Schimmert dat ze de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Op de KNHS Indoorkampioenschappen van vorig jaar werd ze met haar pony Mr. Harvey Grey kampioen in de klasse B. 

Marije Hiemstra pakt goud met Sparky in de klasse L1 cat. A/B sponsored by Eskadron

Marije Hiemstra, die een paar dagen geleden haar elfde verjaardag vierde, bezorgde zichzelf een prachtig verjaardagscadeau. Met haar pony Sparky won ze de gouden medaille in de klasse L1 cat. A/B. “Ik had niet echt gedacht kampioen te kunnen worden. Eigenlijk vond ik dat Sparky een beetje langzaam was”, vertelt Marije lachend. “Maar het ging toch wel goed.”

Bo Leijten wint met King Arthur de klasse L2 cat. C sponsored by Pikeur

Bo Leijten is geen onbekende op het podium. Met haar pony King Arthur werd ze vorig jaar op de KNHS Indoorkampioenschappen al kampioen in de klasse B en op de Hippiade reservekampioen in de klasse L1. Vandaag voegde de amazone daar nog een gouden medaille aan toe in de klasse L2 cat C sponsored by Pikeur. “King ging heel erg goed en liep super fijn, het is heel speciaal om nog een keer een medaille te winnen. Daar ben ik heel erg blij mee”, vertelt de stralende kampioene die nu de overstap gaat maken naar het M1.

Liz Arends met Samorens Mareno kampioen in de klasse B cat. C sponsored by Agradi

“Het ging heel erg goed”, vertelt kersverse kampioene Liz Arends. De 11-jarige amazone vormt pas sinds kort een combinatie met haar pony Samorens Mareno. “Ik heb hem pas vier maanden en we besloten gelijk maar de selecties te proberen. De Gelderse kampioenschappen vonden we eigenlijk veel te vroeg maar het ging gewoon heel goed en we werden Gelders kampioen. Dat was echt heel cool en ik was heel blij om op het kampioenschap in Ermelo te mogen rijden. Dat we hier nu kampioen zijn is helemaal cool, dat had ik niet verwacht.”

Tess Gaakeer pakt KNHS-titel in de klasse L1 cat. C sponsored by Witte van Moort

“Het ging wel goed alleen aan het einde van de proef werd Happy Socks een beetje moe”, vertelt Tess Gaakeer die de prachtige score van 70,111% bijeen reed maar als tweede starter een tijd moest afwachten of dat genoeg zou zijn voor de titel. “Op het laatst waren er nog twee combinaties en was het heel spannend of ik bovenaan bleef staan. Ik ben heel blij dat het gelukt is.” Tess kon rekenen op de steun van een grote fanclub die haar in Ermelo aanmoedigde. “Ik denk dat dat wel geholpen heeft.”

Goud voor Esmae Niessen met Dempsy Sil in klasse L2 cat. D/E sponsored by Agradi

Op de Hippiade van vorig jaar won Esmae Niessen met haar pony Dempsy Sil de gouden medaille in de klasse L1 en vandaag gingen ze in de klasse L2 op herhaling. “Ik ben heel erg tevreden”, vertelt Esmae nadat ze met een vreugdesprong van de hoogste trede van het podium is gesprongen. “Vorig jaar is het ons ook al een keertje gelukt om kampioen te worden en ik ben super blij hoe Dempsy in deze korte tijd verbeterd is. Ik ben ook heel erg dankbaar dat mijn trainster Gitte Frehen er vandaag bij was en me geholpen heeft. Zonder haar was het niet gelukt.”

Winnaar klasse B cat. DE sponsored by Horseware bekend

De rubriek B cat. DE sponsored by Horseware is gewonnen door Diede Heuvelman met haar pony Bünteeichen Vivaldo met een mooie score van 71,333%. Kampioene Diede Heuvelman vertelt over haar proef: “Het ging eigenlijk heel goed. Mijn pony had alleen een paar spanningsfoutjes maar ik ben wel heel trots”, vertelt de 12-jarige Diede Heuvelman nadat ze de gouden medaille omgehangen kreeg. “Ik was al eerder Brabants kampioen en nu voor het eerst KNHS kampioen.

Noor van Haaren wint met Eindershof Waylon klasse L1 cat. DE sponsored by Pavo

Met een prachtige score van 73,000% mocht Noor van Haaren de hoogste treden van het podium beklimmen. “Het ging heel goed”, vertelt de 11-jarige amazone die ook al Brabants kampioen was. “Aan de ene kant had ik wel gedacht dat ik hier in Ermelo misschien ook kampioen kon worden en aan de andere kant ook weer niet. Ik ben er echt super blij mee.”

Goud voor Sanne Glissenaar met Die Wilde Dreizehn in klasse Z1 cat. DE sponsored by Hartog

“Het ging echt super goed en ik ben heel blij dat het zo heeft mogen eindigen”, vertelt kampioene Sanne Glissenaar enthousiast. “Ik had vooraf totaal geen verwachtingen en hoopte dat ik een goede proef zou kunnen rijden. Dan maakte de uitslag niet uit, als ik maar gewoon fijn had gereden. Bij het wachten op de andere uitslagen was het op het laatste heel spannend maar ik ben super blij dat ik uiteindelijk kampioen ben geworden.”

Geplaatst op: