KWPN Kampioenschappen

De KWPN Kampioenschappen zijn het hoogtepunt waar fokkerij en sport bij elkaar komen. Bent u er ook (weer) bij dit jaar? De agenda is als volgt:

  • Woensdag 3 augustus, Ermelo: Informatiekeuring KWPN/PRE/Lusitano-kruisingen
  • Donderdag 4 augustus, Ermelo: Halve finales Pavo Cup
  • Vrijdag 5 augustus, Ermelo: Nationale merrie- en veulenkeuring 
  • Zaterdag 13 augustus, Lunteren: Nationale Tuigpaardendag
  • Maandag 29 t/m 31 augustus, Valkenswaard: Blom Cup
  • Donderdag 1 september, Ermelo: Afstammelingenkeuring

Toegang en parkeren

Alle hierboven genoemde KWPN-evenementen zijn gratis toegankelijk voor publiek. U bent van harte welkom om een bezoek aan onze evenementen te brengen. De kosten voor parkeren bedragen € 10 ,- per auto.

Informatiekeuring KWPN/PRE/Lusitano-kruisingen

Op woensdag 3 augustus trappen we af met een primeur, namelijk de eerste informatiekeuring van kruisingen tussen KWPN'ers en Iberische paarden. Een heel aantal veulens en paarden wordt uitgebreid toegelicht door Bert Rutten, voorzitter van de KWPN-hengstenkeuringscommissie en de internationaal bekende dressuurtrainer Jean Bemelmans. Tevens kunt u genieten van de presentatie van KWPN'ers, Iberische paarden en diverse oudere kruisingsproducten. 

Meer informatie

Pavo Cup

Tijdens de 5 voorselecties strijden de paarden voor een plek in de halve finale. In totaal zijn er 50 startplaatsen voor de vierjarigen, 35 voor de vijfjarigen en 20 startplaatsen voor de zesjarigen beschikbaar. Na de laatste voorselectie wordt een klassement opgemaakt en wordt bekend welke paarden het hoogstgeplaatst zijn en zich hebben geselecteerd voor de halve finale.

Lees meer over de Pave Cup

Nationale merrie- en veulenkeuring

Tijdens de Nationale merriekeuring strijden de allerbeste driejarige merries om de kampioenstitel in hun fokrichting. De merries worden geselecteerd op de stamboekkeuringen, Centrale keuringen en bij de EPTM-testen.

De beste veulens van het keuringsseizoen, die geselecteerd worden op de Centrale Keuringen en de veulenkeuringen, verdienen een ticket voor de Nationale veulenkeuring om de Virbac Veulenbokaal

Meer informatie

Bron: KWPN

Geplaatst op: