EIND AUGUSTUS KNHS TALENTENDAG IN ERMELO

Op maandag 29 augustus vindt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KNHS Talentendag plaats. Toptrainers en bondscoaches zijn dan aanwezig om jonge talenten te scouten die de potentie hebben te kunnen doorgroeien naar de jeugdkaders van hun discipline. De KNHS Talentendag is er voor (para)dressuur-, eventing- en springcombinaties die bij opgave aan bepaalde normen voldoen. Opgave is vanaf nu mogelijk via MijnKNHS.nl.

Om deel te kunnen nemen aan de KNHS Talentendag dien je te voldoen aan een aantal criteria. Deze zijn vastgesteld door het college van KNHS-bondscoaches en per discipline vastgelegd in deelnamenormen.

Voldoe je met meerdere paarden en/of pony’s aan de deelnamenormen dan is aan jou de keus met welk paard of welke pony je op de KNHS Talentendag start. Ook als je voor verschillende disciplines bent geselecteerd word je gevraagd zelf een keuze maken.

De inschrijving verloopt via MijnKNHS.nl. Inschrijven kan tot twee weken voor aanvang, daarna kan je inschrijving alleen nog in behandeling worden genomen als de aantallen het toelaten.

Discipline eventing
Het selecteren van combinaties in de discipline eventing gebeurt op twee momenten. Het eerste moment bestaat uit een crosstraining. Deze vindt dit jaar plaats op maandag 22 augustus in Ede. Het tweede moment bestaat uit een dressuur- en springtraining tijdens de KNHS Talentendag op 29 augustus. Als je inschrijft voor de crosstraining, houdt dat in dat je automatisch ingeschreven bent voor de dressuur- en springtraining één week later.

KNHS Talentenplan
Combinaties die geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan en mogen dat winterseizoen deelnemen aan Nationale Beloftentrainingen. De ruiters/amazones krijgen daarnaast de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

Toptrainers
De afgelopen jaren werden de combinaties tijdens de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene Anky van Grunsven, Europees kampioene Adelinde Cornelissen, veelvoudig Olympisch medaillewinnaar Maikel van der Vleuten en Merel Blom, die teambrons won op de Wereldruiterspelen in Caen. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Hier vind je meer informatie over de KNHS Talentendag

Bon: KNHS

Foto: Digishots

Geplaatst op: