Halve finalisten HARRY’S HORSE Zitcompetitie 2021 bekend

 

Afgelopen zondag 21 november stonden Manege Thielen in Tilburg en Manege Zwolle in Zwolle geheel in het teken van de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie. Alle deelnemers lieten hun beste houding en zit zien, maar alleen de beste tien ruiters per categorie hebben een ticket voor de beslissende finalestrijd in Ermelo veroverd.

Op beide locaties reden de deelnemers, die zich via de regioselecties voor deze kwartfinale hadden geselecteerd, afgelopen weekend hun proef op een aangewezen manegepaard. De jury lette hierbij nauwlettend op hun balans, houding, beenligging, handhouding en natuurlijk op een onafhankelijke zit. In vier verschillende categorieën werd door de manegeruiters fanatiek gestreden om de hoogste punten én een startbewijs voor de finales in Ermelo. De dolenthousiaste winnaars mochten hun welverdiende prijzen op gepaste wijze in ontvangst nemen.

HATTRICK

Bij Manege Thielen in Zwolle stak er één ruitersportcentrum met kop en schouders bovenuit. Ruitersportcentrum Zeewolde wist namelijk een knappe hattrick te scoren door met hun manegeruiters winst te pakken in maar liefst drie categorieën. Alleen categorie 3 ging naar een deelnemer van De Schimmelkroft. Bij Manege Zwolle werden de categorieën gewonnen door ruiters van Meers Paarden Centrum (cat. 4), Hippisch Centrum Langeweg (cat. 3), De Arckelhoeve (cat. 2) en RSV De Hoge Devel (cat.1). Van beide kwartfinales komt de top vijf van de vier categorieën wederom in actie tijdens de halve finale.

OP WEG NAAR DE FINALE IN ERMELO

De winnaars van deze kwartfinales mogen zich op zaterdag 12 december nogmaals bewijzen tijdens de spannende en allesbeslissende halve finale én finale van de Harry’s Horse Zitcompetitie 2021. Na alle voorbereidingen, trainingen, regioselecties en kwartfinales rijden wordt dan bekend welke manegeruiters in de vier categorieën worden gehuldigd als Bestzittende Manegeruiter van 2021. De halve finale en de finale vindt dit jaar op 12 december plaats op het Nationaal Hippisch Centrum.*

Kijk hier voor de complete uitslagen van de kwartfinales in Zwolle en Tilburg en een overzicht van de deelnemers aan de halve finale.

Onder voorbehoud van de aanstaande persconferentie en eventueel daaruit voortkomende coronamaatregelen

 

Bron: https://www.knhs.nl/nieuws/2021/halve-finalisten-harry-s-horse-zitcompetitie-2021-bekend/ 

Geplaatst op: