PaardenPodium Optimaal genieten in de natuur *video*

Buitenrijden met je paard, het liefst zo lang en zo vaak mogelijk, mooier bestaat toch niet? Of vind je het eigenlijk wel spannend om samen de natuur in te trekken. Ben je bang om te verdwalen, hoeveel kilometer kan je paard volhouden en wat als er onderweg iets gebeurt. Wil je eigenlijk wel een trektocht maken of meerdere dagen met je paard op vakantie, maar weet je niet hoe je het aanpakt? Ervaringsdeskundige Carolien Staal geeft op donderdagavond 2 april tips en adviezen om een fijne buitenrit of trektocht te maken.

Om een veilige rit te maken is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de wegenverkeerswet. Niet in alle gebieden kun je vrij rijden. Soms is het verplicht om een penning of vergunning te kopen.

Ken je de route uit je hoofd of wil je de schoonheid van nieuwe gebieden ontdekken. Rijd je dan met een kaart of navigeer je via gps? Hoe belangrijk is de ondergrond? Heb je weleens op het strand gereden. Galopperen over het strand met een gevoel van vrijheid, de zeelucht inademen en genieten van het uitzicht. Het kan ook een droom zijn die je niet durft uit te voeren, omdat het strand te groot is, er honden rennen of de toegangsregels niet bekend zijn.

Vakantie met je paard
Droom je er ook al jaren van om met je paard op vakantie te gaan of om een tocht van meerdere dagen te maken. Onderweg overnachten bij een accommodatie waar jullie welkom zijn. Tijdens je vakantie wil je onbezorgd genieten, dus een goede voorbereiding is het halve werk.

Carolien Staal
Carolien Staal doet niets liever en trekt regelmatig met haar paard de natuur in en maakt lange tochten. In 2017 besloot ze een indrukwekkende tocht door de Zweedse wildernis te maken samen met haar paard Ulthimo en haar partner Mark. Ze schreef er een boek over; ‘Op zoek naar niets’.

Wil je meer leren over buitenrijden of het maken van een trektocht? Kom dan naar PaardenPodium op donderdagavond 2 april a.s. in Ermelo. Carolien geeft veel nuttige informatie over de voorbereiding, training, regels, aandacht voor de natuur en voorkomende problemen. Na deze avond weet je wat de KNHS doet om het buitenrijden te stimuleren, welke gebieden een aanrader zijn en bij welke bedrijven je welkom bent om te overnachten. Misschien sta je na afloop wel te trappelen om je lang gekoesterde wens uit te laten komen.

Informatie
Datum: Donderdag 2 april 2020
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo (Foyer)
Tijd: 19:30 – 22:30 uur
Entree: € 17,50 incl. parkeren


Klik hier om je in te schrijven

Geplaatst op: