Oefenspringen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, wanneer ben jij erbij?

NHC OEFENSPRINGEN

Oefenspringen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, wanneer ben jij erbij?

Aankomende periode kun je iedere maand oefenspringen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. We starten woensdag 22 april met een uitgebreid en mooi aangekleed oefenparcours op het hoofdterrein.

Zelfstandig of onder begeleiding van instructrice Anneke de Bruin kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor alle niveaus, van B tot en met ZZ. Je mag een klasse hoger of lager starten dan het officiële wedstrijdniveau waarin je als combinatie startgerechtigd bent.

Waarom oefenspringen?
Het rijden van een parcours op concours kan soms spanning bij het paard of druk om te presteren opleveren bij de ruiter of amazone. Door samen eerst een oefenparcours te rijden, kun je goed beoordelen of jullie er klaar voor zijn om (weer) op concours te gaan!

Daarnaast kunnen jonge paarden wennen aan een aangekleed parcours, opvallende hindernissen en  het rijden op een ander terrein. Voor de meer ervaren paarden is dit een uitgelegen kans om alvast een keer te oefenen op een hoger niveau.

Data
Iedere maand kun je oefenspringen in Ermelo. De data zijn:

Vanaf 13.00 uur staat het parcours gereed. De kosten zijn € 11,- per parcours (zelfstandig) en € 13,- per parcours (onder begeleiding). Het is ook mogelijk om twee parcoursen te rijden. Wanneer je je vooraf inschrijft via het inschrijfsysteem, ontvang je € 1,- korting per parcours. Het adres van het Nationaal Hippisch Centrum is: De Beek 125 in Ermelo.

Ruiters zijn verplicht om een veiligheidshelm, rijbroek en rijlaarzen of jodhpurs met chaps te dragen. Voor de optoming van de paarden geldt het Wedstrijdreglement Springen.

Trainen met je vereniging
Wil jij samen met een aantal leden van jouw vereniging komen oefenspringen onder begeleiding van jullie eigen instructeur? Dat kan! Neem via oefenspringennhc@gmail.com contact met ons op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

 

Geplaatst op: