Futurity Cup Endurance 5 en 6 oktober

Vooraankondiging Futurity Cup

Om de Nederlandse fokkerij van endurancepaarden te promoten en meer inzicht te krijgen én te geven in de ontwikkeling van jonge endurancepaarden, wordt  in het weekend van 5/6 oktober a.s. de Futurity Cup Endurance georganiseerd! In 2019 zal dit nog een ‘try out’ zijn met een klein aantal deelnemers, maar als het een succes is, dan zal het concept verder doorontwikkeld worden tot een jaarlijks terugkerend evenement.

De Futurity Cup is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor toekomstig endurancetalent, te weten paarden in de leeftijd van drie tot en met acht jaar. De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen: een keuring op exterieur, gangen en karakter op zaterdag, plus een endurancewedstrijd als gebruikstest op zondag. Voor de driejarigen zal de wedstrijd alleen uit de keuring bestaan, zij zullen geen zadelrubrieken lopen. De vier- tot en met achtjarigen lopen naast de exterieurkeuring wel een zadelproef op zaterdag.

Alle rassen mogen deelnemen, want er wordt in drie categorieën gestreden: volbloed Arabieren, paarden met deels Arabisch bloed en paarden zonder Arabisch bloed.

De eindklassering wordt bepaald aan de hand van de resultaten op de twee verschillende onderdelen (voor de driejarigen dus alleen de exterieurkeuring). Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de endurancewedstrijd op zondag (mits je een paard hebt in de leeftijdscategorie vier tot en met acht jaar).

De Futurity Cup vindt plaats op het KNHS Centrum in Ermelo. De keuring vindt op zaterdagochtend plaats in de Beatrixhal, de zadelproef op zaterdagmiddag in één van de outdoor dressuurbanen. De endurancewedstrijd zal zondag verreden worden vanaf de vaste locatie op het outdoor/eventingterrein. Overnachten kan op het KNHS-terrein, dit is echter niet verplicht (bij deelname aan het gehele programma).

Aan deze ‘try out’ over twee dagen kunnen maximaal 30 combinaties deelnemen (aan de endurancewedstrijd zelf is geen limiet gesteld). De gedetailleerde informatie volgt zo spoedig mogelijk op www.boost-sports.nl.

Inmiddels is in overleg besloten dat er op de zondag helaas GEEN nationale rubrieken uitgeschreven zullen worden voor paarden ouder dan acht jaar.

Wél hebben wij zondagmiddag een extra programmaonderdeel: Marly van Ditzhuijzen en Dahman nemen in Ermelo afscheid van de internationale sport na een prachtige carrière!

Geplaatst op: