Dinsdag 26 november Zadelpresentatie KWPN Hengsten

De definitieve startlijst voor de zadelpresentatie en herkansing voor de spring- en dressuurhengsten van dinsdag 26 november is bekend. De hengsten die zijn aangemeld voor het najaarsverrichtingsonderzoek komen deze dag voor de inspecteurs in actie. Daarnaast komen er een aantal driejarige hengsten voor de herkansing onder het zadel in de baan en drie nog niet eerder aangeboden rijpaardhengsten.

Om 8.00 uur wordt er gestart met de springhengsten en vanaf 11.00 uur komen de dressuurhengsten in actie. De hengsten worden op aanwijzing van de jury onder het zadel getoond in stap, draf en galop. De springhengsten maken ook enkele sprongetjes onder het zadel. De hengsten verschijnen zoveel mogelijk in groepjes van twee of drie in de baan in de volgorde zoals vermeld op de startlijst. In totaal staan er voor deze dag 36 hengsten op de startlijst, waarvan 14 spring- en 22 dressuurhengsten.

Naast de kampioen van de KWPN Stallion Show 2019 bij de dressuurhengsten, Le Formidable (v.Bordeaux), loopt ook Lennox W (v.Grand Galaxy), de reservekampioen van 2019 mee in de zadelpresentatie. Bij de springhengsten is Lovekey SR de hoogste geplaatste hengst die meeloopt in de zadelpresentatie. Hij werd tijdens de KWPN Stallion Show 2019 zesde in de kampioenskeuring.

Het najaarsverrichtingsonderzoek gaat maandag 16 december van start en bedraagt 35 dagen.

Bekijk de definitieve startlijst

Bron KWPN

Geplaatst op: