Weekendprogramma 22 en 23 september

Het belooft een druk en gezellig weekend te worden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Op 22 en 23 september zijn er verschillende takken van hippische sport te bewonderen op terrein. 

Op zaterdag 22 september vindt de Hippiade mennen plaats. Om zich te plaatsen voor dit kampioenschap hebben deelnemers in het hele land zich weten te selecteren via de KNHS Regiokampioenschappen en Districtskampioenschappen. Dit betekend dat op deze dag de beste combinaties vanuit heel Nederland aanwezig zijn op het KNHS terrein. Er zullen pony's en paarden in enkelspan en tweespan aan de start verschijnen in de disciplines mennen dressuur en mennen vaardigheid. De combinaties zullen in eigen discipline strijden om de titel “Nederlandse Kampioen 2018”. 

Zondag 23 september vindt de 8e Internationale Lusitano kampioenschap van Nederland plaats. Het belooft een prachtige dag te worden met schitterende paarden en tijd voor ontspanning en vermaak tijdens het showblok. Ook is er een strodorp met leuke stands aanwezig. Op deze dag is er een druk vullend programma, waarbij iedereen kan genieten van het Portugese ras. Toegang is gratis, dus kom kijken!

Ook zal op zondag de finale verreden worden van het Alrako KFPS Kampioenschap Dressuur op het Nationaal Hippisch centrum. Het kampioenschap wordt voor de 17e keer verreden. Aan deze finale zijn enkele selectiewedstrijden voorafgegaan, waardoor ook hier de beste combinaties aan de start verschijnen. Aan dit kampioenschap doen uitsluitend paarden van het imponerende Friese ras mee. 

Geplaatst op: