ALRAKO KFPS Kampioenschap Dressuur

Zondag is het tijd voor het dressuur kampioenschap van ALRAKO Koninklijk Friesch Paarden Stamboek. Het kampioenschap is op het KNHS centrum in Ermelo, waarbij de allerbeste combinaties aan de start komen.

Enkele jaren geleden hebben alle fokverenigingen van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek besloten om gezamenlijk een landelijke dressuurcompetitie op te zetten. Het Friese paard kwam in de dressuursport langzaam aan opzetten. Momenteel is binnen het Friese ras dressuur onder het zadel de grootste en snelst groeiende tak van sport. Bovendien kan de Fries landelijk de competitie ook aan met de andere rassen. Het niveau van ruiters en paarden groeit, niet alleen in de breedte maar ook in kwaliteit. Ondanks deze groei is er behoefte aan een “eigen” dressuurfeest. Ieder stamboek heeft een eigen wedstrijdprogramma voor haar leden, dus waarom zou het KFPS daar niet in mee kunnen gaan.

 

De commissie heeft een gezamenlijk thema: Passie voor Friezen, Passie voor Dressuur! Door deze inzet en enthousiasme is de competitie uitgegroeid tot een begrip met ruim 500 deelnemende combinaties. Alle fokverenigingen organiseren een officiële selectiewedstrijd onder KNHS reglementen.

In de periode april t/m augustus 2018 is er gestreden tijdens deze selectiewedstrijd om kwalificatie voor de finale op 23 september. Hierdoor verschijnen uitsluitend de beste combinaties aan de start van het kampioenschap. Het beloofd een mooie, sportieve dag te worden!


Bron: www.dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl

Geplaatst op: