NSIJP Fokkerij Event

Zondag 28 oktober organiseert het NSIJP het jaarlijkse Fokkerij Event op het Nationaal Hippisch Centrum. Het NSIJP is een vereniging die liefhebbers van het IJslandse paard verenigt.

 

Zoals te doen gebruikelijk wordt het jaar, voor wat betreft de Nederlandse fokkerij, in stijl afgesloten met het inmiddels bekende Fokkerij Event, dat ook dit jaar zal plaatsvinden op het KNHS centrum  in Ermelo en wel op 28 oktober a.s..

 

Op het Event zal in ieder geval een groot aantal veulens acte de présence geven dat zich via de regionale veulenkeuringen in – achtereenvolgens – Drunen, Exloo, De Mortel en Den Ilp heeft gekwalificeerd met een score van 7,90 of hoger. De vraag wie dit jaar de dagkampioenwisselbeker mee mag nemen en natuurlijk welk veulen publiekslieveling wordt, houdt de - fokkers- gemoederen al danig bezig.

 

Naast de veulens wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan tal van andere zaken die in 2018 opvallend en noemenswaard zijn geweest in de Nederlandse fokkerij. Voor diegenen die interesse hebben in de fokkerij van en met IJslandse paarden een niet te missen Event dat een vaste plek in de agenda verdient.

Het programma is te zien via de NSIJP site en het NSIJP Facebook account, te bekijken via onderstaande link. 

Kom naar Ermelo op 28 oktober a.s. en geniet van dit prachtige ras!

 

Bron: www.nsijp.nl/nieuws/fokkerij-event-2018  Geplaatst op: