KWPN IBOP en Hengstencompetitie Gelders paard

Zaterdag 20 oktober 2018 vinden de KWPN IBOP en Hengstencompetitie Gelders Paard in Ermelo plaats. Zowel het KWPN-centrum als een deel van het Nationaal Hippisch Centrum staat in het teken van het Gelderse paard.

Voor de IBOP bestaat een keuze uit het Gelderse paard voorstellen onder het zadel of aangespannen. De IBOP onder het zadel bestaat uit een dressuurproef en een aantal sprongen over een lijntje hindernissen. Aangespannen bestaat de IBOP uit een mendressuurproef en een vaardigheidsparcours. De Gelderse paarden worden beoordeeld op de basisgangen, springkwaliteiten, werkwilligheid en geschiktheid als rij- of menpaard.

Ook is er een mogelijkheid om een paard aan te melden voor beoordeling om aangemeld te worden voor stamboekopname of predicaatverhoging tot ster.
Details over de IBOP is op de KWPN-website te vinden.

Verder is op deze dag de 1e wedstrijd van de hengstencompetitie Gelders paard en de 1e aangespannen verrichting van de dit voorjaar in het stamboek ingeschreven hengst, Kardieno, op het programma. De hengstencompetitie is voor de fokker en uiteraard andere geïnteresseerden een goede gelegenheid om jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. Het doel van deze competitie is inzicht geven in de capaciteit van de hengsten. 

 

Het KWPN heeft een mooi en vol programma, waarbij de diversiteit van het Gelderse paard te zien is.

 

www.kwpn.nl    

Geplaatst op: