Zomerijkmoment Hippisch Trainings Centrum

Het Nationale IJkmoment van het Hippisch Trainingscentrum wordt woensdag 4 juli gehouden op de terreinen van de KNHS.

Tijdens deze dag, die behalve het hoogtepunt van het jaar trainen bij het HTC is, worden de deelnemers getoetst op de progressie in hun discipline. Er wordt bepaald of de HTC-er door mag naar eventueel nog een jaar training bij één van de HTC-trainingslocaties in dressuur, springen of eventing.

Gedurende de dag worden de deelnemers bij diverse oefeningen beoordeeld op hun inzet, coachbaarheid en prestatie.

In de ochtend krijgen alle deelnemers in hun eigen discipline training van een hen 'onbekende' HTC- instructeur. Collega-HTC-trainers bekijken en bespreken de deelnemers tijdens de instructie.

De dressuurdeelnemers krijgen in de middag een training van Bondscoach paradressuur Joyce Heuitink of door de Bondscoach senioren Rien van der Schaft.

 

Voor de springruiters is er een parcours op stijl. Daarbij worden ze beoordeeld door de bondscoach senioren Rob Ehrens, die na elk parcours met een persoonlijk commentaar bepaalde onderdelen ter verbetering nogmaals zal laten rijden.

De eventers krijgen in de ochtend een crosstraining van Nienke van Roekel; waarbij ook zij beoordeeld worden. Ze sluiten zich in de middag aan bij het springparcours.

Tussendoor volgen de deelnemers een workshop door Jos van der Wal over het Voorbrengen en beoordelen van een pony/paard, aan de hand van een pony/paard van een HTC-deelnemer.

Met het Zomerijkmoment wordt het officiële trainingsjaar 2017-2018 afgesloten.

Tijdens de selectiedagen in de 1e drie weken van september kunnen nieuwe deelnemers zich op alle HTC-locaties laten beoordelen voor deelname aan dressuur, springen of eventing van het trainingsjaar 2017-2018!Inschrijven voor de selectiedagen kan vanaf 5 juli 12.00 uur via de website: www.hippischtrainingscentrum.nl 

Informatie over het HTC of het Zomerijkmoment: Herbert de Vries, voorzitter: 0653 371 358

Geplaatst op: