Oefendressuur met jurylid Adriaan Hamoen op 18 juli

Op woensdag 18 juli kunnen dressuurcombinaties op het KNHS-centrum in Ermelo les krijgen van Kristel van Duren-Bodewes en/of een proef oefenen met jurylid Adriaan Hamoen.

Waar kennen we Adriaan Hamoen van?
Van mijn activiteiten als dressuurjury. Naast het beoordelen van dressuurrubrieken op nationaal niveau, heb ik ook een internationale bevoegdheid (FEI). Ook ben ik betrokken bij KNHS official opleidingen/bijscholingen.

Heb je zelf paarden in training?
Ik heb geen paarden in training, wel in het bezit van twee mooie New Forest-pony’s. Een combinatie van trainer en actief jureren is niet wenselijk.  

Wat vind je als jurylid belangrijk tijdens een dressuurproef?
Harmonie is erg belangrijk, een proef moet er ‘vanzelfsprekend’ uitzien.

Waar ligt jouw focus tijdens een dressuurproef?
Er is niet één punt waar een jury oplet, maar verschillende beoordelingsfactoren. Een jury beoordeelt aan de hand van het Skala en let daarom om de regelmaat van het paard, de aanleuning / contact, de ontspanning, impuls, rechtgerichtheid en verzameling. Dat maakt het jureren zo complex, maar ook interessant. 

Hoe bereid jij je als jurylid voor op wedstrijden?
Naast de gegevens over de accommodatie en de route, wil ik altijd weten welke rubrieken ik moet beoordelen. Mijn voorbereiding bestaat vooral uit het doornemen van de proeven, die worden gereden.

Wat heb jij al bereikt in de paardensport?
Ik heb het geluk dat ik mag jureren tijdens mooie (inter-) nationale wedstrijden!

Wil jij een dressuurproef oefenen met jurylid Adriaan Hamoen? Kijk voor uitgebreide informatie en de kalender op www.knhs.nl/trainingsdagen of stuur een mail naar competities@knhs.nl.

Geplaatst op: