Wilfred Harke knappe winnaar M Indoorkampioenschap ´17

Wilfred Harke is de nieuwe KNHS Indoorkampioen M-springen. In Ermelo reed Harke zijn zesjarige paard Quatre Bras als laatste starter in de barrage zeer sterk rond in de Nederlandse Loterij prijs. Laura Slager won met La Serena zilver, Ilse Tolboom met Everton brons.

Net als in het L-kampioenschap wisten ook in de M-klasse maar liefst 20 combinaties de barrage te halen. Lang leek het er op dat de als tweede gestarte Laura Slager er met het kampioenschap vandoor zou gaan. Tot als laatste starter de 34-jarige Wilfred Harke in de ring verscheen. Kort draaiend en echt geen meter teveel rijdend stuurde hij de zesjarige Quatre Bras 0,24 seconde sneller rond.
Wilfred Harke is enthousiast over de kwaliteiten van de ruin. “Zijn grootste kwaliteit is echt zijn karakter. Hij wil altijd meewerken, doet altijd zijn best en wil altijd naar de overkant. Dit was mijn laatste wedstrijd met hem. Quatre Bras is van de VDL-stud van Van de Lageweg en hij gaat nu terug en de ruiters daar nemen hem dan over om hem verder op te leiden in de sport. Dat doe ik veel voor Van de Lageweg. Ik vind het ook mooi zo, paarden opleiden tot dit niveau en dan geef ik ze af, dat bevalt heel goed.”
Achter de kampioen won de 19-jarige Laura Slager zilver. Het brons ging naar Ilse Tolboom, deze 14-jarige amazone was vorig jaar nog kampioen in de klasse B en reed nu zeer mooie parcoursen in het M.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap klasse M, Nederlandse Loterij prijs
1) Wilfred Harke (Punthorst) – Quatre Bras (v.Quadros), 0/0 35.89 sec
2) Laura Slager (Staphorst) – La Serena (v.Quidam´s Rubin), 0/0 36.13 sec
3) Ilse Tolboom (Bunschoten) – Everton (v.Indoctro), 0/0 36.34 sec

Kijk hier voor alle uitslagen

 

 

Geplaatst op: