Thema van het KNHS Rondje Instructie Mennen is back to basic

Op donderdagavond 23 maart staan meninstructeur Gerard Leijten en rij-instructeur Johan Hamminga garant voor een zeer educatief Rondje Instructie Mennen op het KNHS-centrum met als thema ’Back to basic’ waarin de nadruk wordt gelegd op het trainen van menpaarden onder het zadel.

Voor deze aansprekende clinic hebben Gerard en Johan een mooie mix van paardenrassen en aanspanningen uitgenodigd.

  • Henk Radstake (Epe) komt met een enkelspan pony in de baan.
  • Lid van de KNHS Audevard Next Driving Generation Stefan van der Meijden (Herwijnen) presenteert zijn tuigpaard in het enkelspan.
  • Vierspanrijder Harry Streutker (Coevorden) neemt voor deze gelegenheid twee Arabo Friezen mee naar Ermelo.
  • Jos Corsten (Mariahout) spant zijn twee KWPN-paarden voor de koets. 

Zowel Hamminga als Leijten brengen daarnaast rijpaarden mee, om te laten zien hoe een ruiter een toegevoegde waarde kan zijn voor de training van een menpaard, zowel aan de lange lijnen als onder het zadel en aangespannen.

Doel van dit Rondje Instructie Mennen is de menner en zijn/haar ruiter een aantal goede tips te geven hoe je bepaalde problemen kunt oplossen en de menner kan ondersteunen in de training. Deze clinic is uitermate leerzaam voor iedereen, van de dressuur-vaardigheidsmenner tot deelnemers aan de samengestelde wedstrijdsport, maar ook de recreatiemenner kan hier veel van opsteken. 

Met deze clinic laten de instructeurs op af en toe ludieke wijze zien hoe de juiste verbindingen te maken tussen het rijden en het mennen. Zo zal een van de rijpaarden zowel onder het zadel als in het tuig worden voorgesteld en zal Johan Hamminga zijn debuut maken als menner!

Programma:

19.30 – 20.10 uur: rijpaard aan de lange lijnen & menpaard onder het zadel

20.10 – 20.45 uur: enkelspan paard & enkelspan pony

20.45 – 21.15 uur: enkelspan paard (menpaard uit 1e blok) & rijpaard onder het zadel

21.15 – 21.45 uur: pauze

21.45 – 22.30 uur: tweespan 

Tijdens de clinic is ruimte in het programma voor het stellen van vragen vanuit het publiek, Gerard en Johan gaan graag het gesprek aan met de toeschouwers!

Inschrijven

Het KNHS rondje instructie op 23 maart is van 19:30 uur tot 22:30 uur in de verwarmde Amaliahal op het KNHS-centrum. Iedereen met interesse in dit onderwerp is van harte welkom, de entree is slechts € 15, - per persoon (parkeren is gratis). Bestel je toegangsbewijs voor 22 maart a.s. via de Opleidingen & Evenementenkalender in MijnKNHS.nl. Instructeurs die de avond bijwonen verdienen hiermee 40 theoriepunten voor hun licentie.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de KNHS afdeling Accommodaties via accommodaties@knhs.nl of 0577 – 40 82 80.

 

 

Geplaatst op: