KNHS Indoor '17: Rianne van de Werken kampioen Z1

Rianne van der Werken uit Herpen werd vrijdag 3 maart 2017 kampioen in de klasse Z1-paarden. Met de achtjarige Eros (v.Zhivago) werd de Noord-Brabantse amazone eerder dit seizoen ook al regiokampioen.

“Ik sta helemaal te shaken,” lacht Rianne na afloop van de prijsuitreiking van de Pavo prijs. “Ik wist wel dat we in vorm waren, maar dit had ik echt niet verwacht. Ik stond al te kijken dat we onlangs Brabants kampioen werden. Ik heb Eros gekocht in 2013 en helemaal zelf opgeleid. Het is een paard met een bijzonder lief en werkwillig karakter.” Dat Eros beschikt over de nodige potentie bleek wel in Ermelo. “Wat mijn toekomstplannen met hem zijn weet ik nog niet precies. Misschien dat ik Eros doorstart in het Z2, maar ik heb ook nog een heleboel jonge paarden staan. Maar eerst ga ik deze titel vieren!”

Met 68,48% bleef Rianne net voor op Franka Loos, die met Evaldi (v.Vivaldi) 68.19% scoorde en het zilver pakte. De 22-jarige Franka uit Steenbergen rijdt voor Stal Brouwer, waarvoor ze diverse goedgekeurde hengsten uitbrengt. Het brons werd gewonnen door Carola Kulik-Paauwe met MoCa’s Badoe (v.Discovery). De combinatie uit Oude-Tonge werd beoordeeld met 67,01%. “Badoe heb ik nu een half jaar op stal en we hebben al een aantal mooie resultaten behaald.”

Uitslagen KNHS Indoorkampioenschap dressuur klasse Z1 paarden, Pavo prijs
1) Rianne van de Werken (Herpen) – Eros 68,48%
2) Franka Loos (Steenbergen) – Evaldi 68,19%
3) Carola Kulik-Paauwe (Oude Tonge) – MoCa’s Badoe 67,01%

Geplaatst op: