Ellen Zwijnenberg wint ZZ-springen KNHS Indoorkampioenschap

Met een razendsnelle barrage heeft Ellen Zwijnenberg met Boncetto het KNHS Indoorkampioenschap in het ZZ-springen gewonnen. Daarmee is zij de laatste winnares van de KNHS Indoorkampioenschappen 2017. Zilver ging naar Lennard de Boer met Ewinita, brons was voor Angela van Daatselaar met Hilandra de la Vie.

Kampioene Ellen Zwijnenberg moest als tweede van start in de barrage om de Schaap en Citroen prijs. De amazone vertelt: “Er zaten er best veel in de barrage en het moest natuurlijk snel. Ik heb zo snel als op dat moment mogelijk was gereden en dan hoop je  dat het genoeg is of dat de andere net teveel risico nemen. Dat ging vandaag super. Mijn paard is heel scherp en heeft een geweldige instelling. We wonnen niet lang geleden ook al de Grote Prijs van Lichtenvoorde en waren tweede in de Grote Prijs van Bathmen, maar het moet hier toch maar gebeuren.”
Ellen Zwijnenberg was enthousiast over de parcoursen van Sjack Meuleman. “De eerste manche was niet te gek, in de tweede omloop stond het wel hoger en in de barrage had je een goed wendbaar paard nodig. Ik vond het mooi zo, het was best technisch en dat past mijn paard wel.”
Lennard de Boer had een goede dag vandaag in Ermelo. Na het winnen van het Z-kampioenschap reed hij nu zeer sterk in het ZZ en werd reserve-kampioen met Ewinita. Het brons ging naar Angela van Daatselaar met Hilandra de la Vie.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap springen klasse ZZ om de Schaap en Citroen prijs
1) Ellen Zwijnenberg (Raalte) – Boncetto (v.Concetto), 0/0 32.19 sec
2) Lennard de Boer (Nieuwleusen) – Ewinita (v.Ustinov), 0/0 33.13 sec
3) Angela van Daatselaar (Nijkerkerveen) – Hilandra de la Vie (v.Flipper d´Elle), 0/0 33.54 sec

Kijk hier voor alle uitslagen

Geplaatst op: