Ride & Run: ruiters, hardlopers en mountainbikers domineren Ermelose heide

Dit weekend werd de derde editie van Ride & Run door Bit en KNHS gehouden, voor de tweede keer in Ermelo. Het hele weekend domineerden ruiters, hardlopers en mountainbikers de Ermelose heide. Teams namen deel in zowel een wedstrijd- en recreatieklasse op verschillende afstanden. Wat waren de teams weer divers: vaders en dochters, collega’s, geliefden, stalgenootjes. Hoe leuk is het om samen te sporten? En dat ook nog eens met je paard of pony én over een prachtige route op de heide!

Op zaterdag kleurden de 228 teams de Ermelose heide roze door de felgekleurde wedstrijdshirts. Ride & Run begon met de 20 kilometer wedstrijdklasse. Vervolgens was de 10 kilometer en de dag werd afgesloten met de 5 kilometer. Op alle afstanden was er een wedstrijd- en een recreatieklasse. Veel verschillende rassen kwamen voorbij: Friese paarden, Shetlanders, een Akhale Teke, Tinkers, IJslanders. Er waren recreatieruiters en manegeruiters, maar ook topsporters. Boegbeeld van vandaag was dressuuramazone Jill Huijbregts, zij trapte af in de 5 km recreatieklasse.

Nieuw dit jaar was de estafette. Die bestaat uit een obstakelparcours voor de ruiter en een mudrun voor de lopers. Voor de ruiter te paard was er een behendigheidsparcours van ongeveer tien obstakels plus een bonus hindernis (de bezembak). De lopers gingen de crossbaan op voor de mini mudrun met zo’n 27 obstakels. Er waren helaas problemen met de tijdwaarneming en daardoor kwam de prijsuitreiking vandaag te vervallen. De prijzen worden zo spoedig mogelijk nagestuurd. Excuses! De uitslagen kun je vinden op www.uitslagen.nl.

Nadat de hardlopers en ruiters zaterdag al op de heide genoten, was het vandaag (zondag) de beurt aan de ruiters en mountainbikers. Zo’n honderd teams verschenen aan de start van de 20 kilometer of 40 kilometer paardrijden en mountainbiken. Wederom genieten in Ermelo, vandaag vooral in het groen.

Wederom kwamen er paarden en pony’s van allerlei rassen en maten voorbij. Na de start vlogen vooral de mountainbikers er snel vandoor en de paarden volgden op afstand. Die maakten het later op de route wel weer goed. Er hing een ontspannen sfeertje met vrienden en familie die de teams aanmoedigden bij de start en finish. Alle teams, in zowel de wedstrijd- als recreatieklasse, werden vandaag na afloop door de dierenarts gekeurd. Op een combinatie na zijn alle paarden door de vetcheck gekomen.

Bekijk het evenement op Facebook voor de foto’s en een impressie van dit leuke veelzijdige weekend.

Foto: Lonneke Ruesink

Geplaatst op: