Jur Vrieling en Freeman VDL pakken eerste zege Blom Hengstencompetitie Ermelo 2016/2017

In een strijd tussen de F- en de E-jaargang gingen Jur Vrieling en oud-KWPN Hengstenkeuringskampioen Freeman VDL er met de zege vandoor in de eerste wedstrijd van de Blom Hengstencompetitie 2016/2017 in Ermelo. In een vijf combinaties tellende barrage waren Vrieling en Freeman de enigen die én risico namen én de nul vast wisten te houden. Martin Sterk en Famous Felix OMHG (Numero Uno uit Shoraya ster prest v. Corland, fokker R. Kouwenhoven, Oldemarkt) begonnen de barrage met een fout op de insprong van de tot dubbelsprong gemaakte driesprong 8abc en finishten in 42,09 seconden. Als tweede starter gaven Albert Zoer en Florian (Zirocco Blue VDL uit Beyoncé ster sport(spr) v. Cardento, fokker P.W. Pijnacker & T.F. Pijnacker-Dam, Augsbuurt) direct plank gas. De winnaars van de vorige editie van de Blom Hengstencompetitie gingen goed van start, maar na een listig bochtje voor de dubbelsprong langs ontstond een fout op de steilsprong. Zoer nam het gas licht terug, maar finishte alsnog in 34,67 seconden – uiteindelijk ruimschoots de snelste tijd en goed voor een derde plaats.

Jur Vrieling en Freeman VDL (Emmerton uit Be Helena keur IBOP(spr) v. Chin Chin, fokker VDL Stud, Bears) zagen hun wellicht grootste concurrenten dus op vier strafpunten stranden. Met dezelfde lijnen als Zoer en Florian gingen Vrieling en Freeman VDL door het barrageparcours, maar zij wisten wél alle balken in de lepels te houden. Een foutloos resultaat in 36,30 seconden.
In de klasse ZZ probeerde Zoï Snels nog een poging te wagen met de zevenjarige El Clarimo (Clarimo uit Ulrika I v. Limbus, fokker Birgitta Jonasson, Linderoed), maar jammerlijk konden zij de korte wending voor de dubbelsprong langs net niet halen. Een overwinning was niet meer haalbaar en dus ging Snels voor een foutloze ronde: 0 in 42,45 seconden. Als laatste starters kregen Mischa Everse en Everto (Harley VDL uit Cassina v. Candillo, fokker M. van de Bruggen, Goirle) jammerlijk twee springfouten.

Kijk voor alle uitslagen op www.kwpn.nl.

Bron: www.KWPN.nl

Geplaatst op: