ISAH Hengstencompetitie Ermelo: opnieuw Glock’s Toto Jr. heer en meester

Wie anders dan Glock’s Toto Jr. kon naar voren treden als winnaar van de Isah Hengstencompetitie klasse M. Het ijverige bewegingstalent kwam onder Marieke van der Putten uit op een score van 89 punten.

De KWPN-goedgekeurde hengst Glock’s Toto Jr. (Totilas uit Desperada van Desperados, fokker Schmidt uit Naumburg) weet wat winnen is en dat leverde vandaag iets spanning op. Bij sommige onderdelen werd het toptalent haast té ijverig maar het talent is ongekend. “Het was weer een fantastisch optreden van Glock’s Toto Jr. en Marieke van der Putten. Hij heeft bijzonder veel aanleg en hij stapt opvallend goed. De draf heeft zeer veel expressie, waarbij hij af en toe iets té enthousiast werd. Ook de galop kenmerkt zich door pure kwaliteit, waarbij hij ook laat zien heel veel talent voor het verzamelen te hebben”, lichtte juryvoorzitter Gert van den Hoorn toe. Met een 9,5 voor de stap, een 9 voor de draf en aanleg, en 8.5-en voor de overige onderdelen kwam Glock’s Toto Jr. tot de winnende score van 89 punten.

Gedeelde tweede plaats
Met 84 punten deelden de KWPN-goedgekeurde hengsten Guardian S (Bodyguard Moorland uit Amadin S elite sport-dres IBOP-dres pref van Trento B, fokker Stal Van de Sande uit Liempde) onder Kirsten Brouwer en Governor (Totilas uit Orleans elite pref prest van Jazz, fokker J.B.J.M. Streppel uit Wilp) onder Adelinde Cornelissen de tweede plaats. Eerstgenoemde maakte een goede indruk dankzij zijn drie goede basisgangen met daarin veel swung, terwijl Governor punten scoorde met zijn zuivere bewegingsvorm, ontspannen verrichting en goede balans. Met 82 punten volgden de KWPN-goedgekeurde hengsten Geniaal (Vivaldi uit Wocky elite IBOP-dres van Biotop, fokker Fam. Traa uit Maren-Kessel), die opviel met lossigheid en fijne voorstelling, en de goed galopperende Galaxie (Jazz uit Zon Terra elite EPTM-dres pref van Future, fokker P. Bregman uit Benningbroek) de vierde plaats.

Kijk op www.kwpn.nl voor de complete uitslagen.

Geplaatst op:

Over de schrijver

Het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) is de Nederlandse fokkerij-organisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden. Een 22.000 leden zijn in Nederland aangesloten. Prestatiegerichtheid, duurzaamheid en het aansprekende exterieur zijn de belangrijkste factoren waarop het internationale succes van het Nederlandse paard is gebaseerd. Het KWPN-centrum is gevestigd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.