KNHS organiseert in 2025 EK Paradressuur in Ermelo

Het Europees kampioenschap Paradressuur zal in 2025 verreden worden in Ermelo op het Nationaal Hippisch Centrum. Wereldpaardensportbond FEI heeft aan de vooravond van de Paralympische Spelen in Parijs het Europees kampioenschap toegewezen aan Nederland. Het kampioenschap staat op de agenda van 3 tot en met 7 september. De organisatie van deze Europese titelstrijd ligt in handen van de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie).

De Nederlandse paradressuurcombinaties horen al vele jaren tot de beste van de wereld en het is een mooie bekroning dat het EK nu naar Nederland komt. Nadat Nederland eerder al het EK dressuur voor de jeugd, meerdere internationale endurance kampioenschappen en natuurlijk het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo mocht organiseren, is het nu de beurt aan de paradressuurtoppers. Technisch directeur van de KNHS Iris Boelhouwer: “We zijn heel blij dat de FEI dit kampioenschap aan Nederland heeft toegewezen. Het Nationaal Hippisch Centrum is een prachtige locatie waar alle faciliteiten voor een evenement zoals dit aanwezig zijn. Voor onze TeamNL paradressuurruiters bovendien een geweldige kans om voor eigen publiek een internationaal kampioenschap te rijden. Onze ruiters uit het Witte Van Moort TeamNL paradressuurteam maken zich nu op voor de Paralympische Spelen, maar daarna zal de focus op dit EK komen. We kijken er naar uit om de beste paradressuurcombinaties van Europa te mogen ontvangen.”

FEI Secretary General Sabrina Ibáñez, die ook de voorzitter is van de Association of Paralympic Sports Organisations (APSO) is verheugd dat de KNHS dit belangrijke kampioenschap wil organiseren. “Het zal voor de eerste maal zijn dat het FEI Europeeskampioenschap Paradressuur in Nederland wordt georganiseerd. We kijken er naar uit om samen te werken met de organisatie en een geweldig kampioenschap te organiseren. Het Nationaal Hippisch Centrum beschikt over topfaciliteiten en zal een perfecte entourage zijn voor dit prestigieuze kampioenschap.”

English version

Geplaatst op: