Kom jij ook naar de KNHS congresweek?

Als paardensporter ben je nooit uitgeleerd. Daarom organiseert de KNHS in november de KNHS Congresweek op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Tijdens deze week staan er diverse interessante congressen en seminars op het programma waar jij jouw kennis kunt vergroten. Of je nu een ruiter, instructeur officials of bestuurder bent, voor iedereen staan er interessante onderwerpen en sprekers op het programma.

Bestel hier je tickets met 20% Earlybird korting.

Op meerdere dagen kunnen licentiepunten voor instructeurlicentiehouders verkregen worden.

 

INSTRUCTEURSCONGRES 

28 oktober 2023

Speciaal voor alle instructeurs die actief zijn op maneges, verenigingen en op sport- en trainingsstallen organiseert de KNHS op zaterdag 28 oktober 2023 het Instructeurscongres. Na meerdere mooie edities op Horse Event verplaatst deze succesvolle dag nu naar het Nationaal Hippisch Centrum tijdens de KNHS Congresweek. Het thema is ‘De instructeur van de toekomst’. Op een leuke manier leren, waarbij welzijn en innovatie gekoppeld worden aan training: dat kun je verwachten tijdens deze dag waar je als instructeur ook licentiepunten kunt verdienen. Een korte inkijk in het programma onder leiding van dagvoorzitter Marion Schreuder: ontwikkelingspsycholoog Steven Pont deelt zijn kennis over het kinderbrein en omgaan met moderne jeugd en hun ouders. Jesse Drent gaat in op het verschil tussen rijden met en zonder bit, zowel in theorie als praktijk. Een panel reageert op diverse casussen over deze onderwerpen. Uiteraard gaat het panel graag de dialoog aan met de deelnemers in de zaal. Tijdens de workshops en demonstraties leer je over de belastbaarheid van het paard, gebruik van social media, houding en zit, leertheorie van het paard, carrousel rijden en Bixie. 
Voor het bijwonen van deze dag ontvangen KNHS Instructeurlicentiehouders 50 punten. De punten kunnen alleen worden geregistreerd als je zelf een ticket koopt. 
Het ticket voor het instructeurscongres is inclusief koffie ontvangst en lekkere lunch. Na de lunch is er vrijblijvend de mogelijkheid om wat te eten en drinken te kopen bij de foodtrucks in de gezellig aangeklede Beatrixhal.

Profiteer nu van de EarlyBird korting en bestel hier je tickets voor het KNHS Instructeurscongres

 

TRAINERSSEMINAR SPRINGEN 

28 oktober 2023

Het thema van het trainersseminar springen is dit jaar ‘100 jaar KNHS en Springen’.
Deze ochtend nemen we je mee in de springsport van vroeger en nu. Nederlandse toptrainer en ruiter Piet Raijmakers vertelt over de visie van hun stal en de kijk op het trainen en managen van ruiters en paarden. Het programma bevat meerdere trainingsblokken waarin Piet aan de slag gaat met ruiters en paarden van verschillende niveaus en thema’s.
Daarnaast worden de deelnemers tijdens een rondetafelgesprek meegenomen in vraagstukken over het springen van vroeger en nu. Bij het gesprek sluiten een eigenaar, parcoursbouwer, coach en sponsor aan. We sluiten af met een training op het hoogste niveau.
Het trainersseminar Springen is inclusief koffie ontvangst. Voor de lunch is er de mogelijkheid om een lunchvoucher te kopen en deel te nemen aan de buffetlunch bestaande uit een gevarieerd aanbod van sandwiches en een drankje. Na de lunch is er vrijblijvend de mogelijkheid om wat te eten en drinken te kopen bij de foodtrucks in de gezellig aangeklede Beatrixhal.
Voor het bijwonen van deze dag ontvangen KNHS Instructeurlicentiehouders 50 punten. De punten kunnen alleen worden geregistreerd als je zelf een ticket koopt.

Profiteer nu van de EarlyBird korting en bestel hier je tickets voor het Trainersseminar Springen

 

OFFICIALDAG 

29 oktober 2023

Op zondag 29 oktober nodigt de KNHS haar officials van harte uit voor een gezellige en interessante officialsdag. De dag start plenair met onderwerpen als Veilig sportklimaat door Marjan Olfers en Dierenwelzijn en de toekomst van de paardensport door Fenna Westerduin. Fenna gaat hierbij specifiek in op de rol van de official in deze kwesties. Het middagprogramma bestaat uit diverse aansprekende clinics en workshops voor verschillende disciplines en officials waaruit ter plekke gekozen kan worden. Ervaar ook zelf hoe het is om te rijden op het simulatiepaard de Joker, onder leiding van Barbara Faber en Roos Dyson. Lector duurzame Paardenhouderij en Paardensport Inga Wolframm deelt in de middag tevens haar kennis over hoe een jurylid met behulp van de eye-tracker objectiever een proef kan beoordelen. De dag is gratis voor KNHS Officials en wordt aangeboden inclusief koffie ontvangst en lekkere lunch. Na de lunch is er vrijblijvend de mogelijkheid om wat te eten en drinken te kopen bij de foodtrucks in de gezellig aangeklede Beatrixhal.

Reserveer nu je plek voor de KNHS Officialdag via een aanmelding in de ticketshop

 

INNOVATIEDAG 

1 november 2023

Laat je inspireren met innovatieve oplossingen voor de paardenhouderij, wedstrijd- of buitenrijden met live demo’s die ingezet worden tijdens het rijden en trainen met je paard: dat is de focus van de eerste Innovatiedag op woensdag 1 november tijdens de KNHS congresweek. Loop door de innovatie galerij en maak kennis met innovatieve oplossingen die bijdragen aan paardenwelzijn, duurzaamheid van de paardensector en verbetering van de paardensport. Doe kennis op door te luisteren naar presentaties van wetenschappers, ondernemers en topruiters en breng een bezoek aan de Equithon, de Hackathon voor de paardensport, waar live gewerkt wordt aan innovaties voor de toekomst. 

Neem deel aan de live demo’s en ervaar hoe topruiters Tim Lips en Tommie Visser met dr. Carolien Munsters, specialist sportfysiologie en wetenschapper in de paardensport voor het Nederlands Olympisch Comité (NOC * NSF) de hartslagmeter en datamonitoring inzetten bij het verbeteren van hun sportresultaat.

Aagje Hardeman, specialist in biomechanica bij paarden, laat met de SLEIP-AI oplossing op je mobiele telefoon zien hoe dierenartsen innovatie inzetten bij paardenwelzijn.

Dr. Inga Wolframm, lector Duurzame Paardenhouderij en Paardensport bij Hogeschool Van Hal Larenstein, laat zien hoe jurylid Irene Wolf met behulp van een Eyetracker objectiever een dressuurproef kan beoordelen. 

Doe mee aan de publieksprijs en win een mooie innovatieve prijs! In de namiddag worden de meest innovatieve oplossingen door de deelnemers aan de Equithon gepresenteerd aan een innovatieboard, waarna de winnaar wordt gekozen. Ook kun je zelf een prijs winnen! 

De KNHS Innovatiedag wordt georganiseerd in samenwerking met Praktijkcluster Paard. De Equithon wordt georganiseerd in samenwerking met New Business Creators. Het dagvoorzitterschap is in handen van Judith Cok, directeur coöperatieve Rabobank van Kring Zuid-Holland.

Voor het bijwonen van deze dag ontvangen KNHS Instructeur licentiehouders 50 punten. De punten kunnen alleen worden geregistreerd als je zelf een ticket koopt.

Profiteer nu van de EarlyBird korting en bestel hier je tickets voor de KNHS Innovatiedag

 

WELZIJNSDAG 

3 november 2023

Het welzijn van je paard optimaliseren tijdens het rijden en trainen, dat is de focus van de eerste Welzijnsdag op vrijdag 3 november tijdens de KNHS Congresweek. Onder leiding van dagvoorzitter Fenna Westerduin ervaar je tijdens het praktische programma met de meest vooraanstaande Nederlandse paardenwetenschappers en de Engelse dierenarts Gemma Pearson welke praktische tools je thuis direct toe kunt passen. Lector Human-Animal Interactions Kathalijne Visser en Fenna Westerduin verzorgen een inleiding over hoe je kunt zien of jouw paard de training zwaar vindt of niet en hoe kun je dit thuis meten. Gemma Pearson gaat in op de vraag hoe je leerprincipes praktisch kunt toepassen tijdens het rijden. Paardengedragsspecialist Machteld van Dierendonck laat zien hoe je kunt herkennen of je paard pijn heeft en verteld je meer over emoties en herinneringen bij het paard. In de middag geven Barbara Faber en Roos Dyson een leerzame interactieve demonstratie waarbij houding en zit op het paard en op de Joker horse simulator vergeleken wordt. Tristan Tucker sluit de dag op zijn bekende inspirerende manier af met een aansprekende demonstratie over leerprincipes van het paard. 

Het ticket voor de welzijnsdag is inclusief koffie ontvangst. Voor de lunch is er de mogelijkheid om een lunchvoucher te kopen en deel te nemen aan de buffetlunch bestaande uit een gevarieerd aanbod van sandwiches en een drankje. Na de lunch is er vrijblijvend de mogelijkheid om wat te eten en drinken te kopen bij de foodtrucks in de gezellig aangeklede Beatrixhal. 

Voor het bijwonen van deze dag ontvangen KNHS Instructeurlicentiehouders 50 punten. De punten kunnen alleen worden geregistreerd als je zelf een ticket koopt.

Profiteer nu van de EarlyBird korting en bestel hier je tickets voor het KNHS Welzijnsdag

 

BESTUURDERSDAG 

4 november 2023

Tijdens de KNHS Bestuurdersdag maken we met bestuurders een stap in de toekomst van de georganiseerde paardensport. Wat is er veranderd, gaat er nog veranderen en hoe speel je daarop in als bestuurder? Een dag vol inspiratie, kennisdeling, tools en ontmoeting, onder leiding van dagvoorzitter Maria Henneman. Na het welkomstwoord van de voorzitter en een terugblik op 100 jaar KNHS volgt de eerste Masterclass over het besturen van de vereniging van de toekomst en de rol van de vrijwilliger. Hierna volgt een rondetafelgesprek waarbij met sportbestuurders een blik wordt geworpen op de paardensport in de toekomst. Tijdens de tweede Masterclass gaat Marjan Olfers in op de Code goed sportbestuur & WBTR. In de middag zijn er diverse inspiratiesessies en workshops, waarbij tools worden geboden die direct in de vereniging toegepast kunnen worden. Tijdens de bestuurdersdag worden de KNHS-verenigingen die 100 jaar bestaan in het zonnetje gezet. De KNHS nodigt al haar bestuurders in de paardensport van harte uit om met elkaar inspiratie op te doen op de thema’s integriteit, duurzaamheid en toekomstgericht besturen. 
De dag is gratis voor KNHS bestuurders en wordt verzorgd inclusief koffie ontvangst en lekkere lunch. Na de lunch is er vrijblijvend de mogelijkheid om wat te eten en drinken te kopen bij de foodtrucks in de gezellig aangeklede Beatrixhal.

Reserveer nu je plek voor de KNHS Bestuurdersdag via een aanmelding in de ticketshop

 

TRAINERSSEMINAR DRESSUUR 

5 november 2023

Het thema van het trainersseminar dressuur is dit jaar ‘100 jaar KNHS en Dressuur’. Tijdens deze dag nemen we je mee in een topprogramma waarin de dressuursport van vroeger en nu centraal staat. De bondscoaches tonen in diverse trainingssessies stapsgewijs het opleidingsplan van de jeugd tot de top. Naast “Golden Oldies” staat rijtechniek met het scala van de opleiding centraal. Ook zal de “Road to Paris” met een aantal topruiters niet ontbreken. Verschillende prominenten in de dressuurwereld van vroeger en nu zullen invulling geven aan deze dag. 
Een ticket voor het trainersseminar dressuur is inclusief koffie ontvangst en lekkere lunch. Na de lunch is er vrijblijvend de mogelijkheid om wat te eten en drinken te kopen bij de foodtrucks in de gezellig aangeklede Beatrixhal. 

Voor het bijwonen van deze dag ontvangen KNHS Instructeurlicentiehouders 50 punten. De punten kunnen alleen worden geregistreerd als je zelf een ticket koopt.


Profiteer nu van de EarlyBird korting en bestel hier je tickets voor het Trainnersseminar Dressuur

Bron: KNHS

Geplaatst op: