Clinic 'Pavo Cup: show het talent via optimale harmonie'

CLINIC 'PAVO CUP: TOON HET TALENT VIA OPTIMALE HARMONIE'

Hoe stel je je paard ontspannen en in optimale harmonie voor tijdens een jongepaardencompetitie, zoals de Pavo Cup? Op woensdagavond 10 mei komen Emmelie Scholtens en Johan Hamminga naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om jou alles te leren over hoe je een paard het best klaar kunt maken voor een jongepaardencompetitie.

In een clinic onder leiding van WK-selectiecommissieleden Johan Hamminga en Emmelie Scholtens wordt een zestal combinaties begeleid in het optimaal voorbereiden van het paard voor een jongepaardencompetitie, zoals de Pavo Cup. Hierbij wordt de focus gelegd op de manier waarop je een paard optimaal voorstelt en op het belang van harmonie.

Emmelie Scholtens en Johan Hamminga

Emmelie Scholtens viel zelf al meerdere malen met verschillende paarden in de prijzen tijdens de Pavo Cup. In de eregalerij die terug gaat tot en met 2008, zien we Emmelie maar liefst negentien keer terug in de top 3. Zo won ze in 2015 en 2016 met de Vivaldi-zoon Fenix de Pavo Cup voor vijf- en zesjarigen en werd ze met hem in 2014 tweede bij de vierjarigen, waar ze op dat moment wist te winnen met de Vivaldi-dochter Fanita. Met de Florencio-zoon Borencio won ze zowel bij de vierjarigen als bij de vijfjarigen. Ook met de KWPN-hengsten Desperado en Charmeur wonnen Emmelie de Pavo Cup. Naast Emmelie staat ook toptrainer Johan Hamminga in de baan om de combinaties te begeleiden. Hij heeft door de afgelopen jaren heen menig voorselectie, maar ook halve finales van de Pavo Cup gejureerd en is al vele jaren een vaste waarde in het selectieteam voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Hij kan als geen ander de deelnemers én jou als toeschouwer je uitleggenwaaropbij de beoordeling van de jonge dressuurpaarden gelet wordt.

Clinic 'Pavo Cup: toon het talent via optimale harmonie'

De Clinic 'Pavo Cup: show het talent via optimale harmonie' vindt plaats op woensdagavond 10 mei op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom en om 19.30 uur start het programma met de eerste combinaties. Na afloop is er tijd en ruimte voor een afsluitende borrel.

De entree voor de kliniek bedraagt € 22,50 voor KNHS- en KWPN-leden en € 30,00 voor niet leden.
· Bestel hier je kaarten voor de clinic
· KWPN- en KNHS-leden kunnen hun ticket met ledenvoordeel hier bemachtigen

Zelf meerijden in de kliniek?

Wil je zelf ook meerijden in de kliniek? Voor het eerste tweetal kun je jezelf en je paard opgeven. Stuur een video van jou en je paard op naar frederiks@kwpn.nl onder vermelding van naam en levensnummer van het paard alsmede het opleidingsniveau. Hieruit worden twee combinaties geselecteerd die me mogen rijden in de clinic.

Pavo Beker

De Pavo Cup is dé competitie voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurtalenten. De in de voorselecties geselecteerde talenten strijden in de halve finale om een plek in de finale. De allerbeste jonge dressuurpaarden zorgen ieder jaar weer voor oogstrelende presentaties en een zinderende ontknoping! Het beoordelen van de natuurlijke kwaliteiten van een paard loopt als een rode draad door deze selecties.

Geplaatst op: