KNHS COLLEGE TOUR ‘RESULTAATGERICHT COMMUNICEREN VOOR HIPPISCHE PROFESSIONALS’

Dinsdagavond 21 juni verzorgt Rosa van Veen een KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’ op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Tijdens deze avond is er aandacht voor Motiverende Gespreksvoering (MGV). Dit is een wetenschappelijk onderbouwde techniek. De techniek is van oudsher afkomstig vanuit de verslavingszorg en heeft het doel mensen tot positieve gedragsverandering te doen leiden. Wellicht denk je nu wat heeft dit met hippische professionals en paarden te maken? Tegenwoordig heel veel. Motiverende Gespreksvoering wordt tegenwoordig veelal ingezet in de coachwereld, zo ook in de wereld van het coachen met paarden. De techniek zorgt voor een feitelijke, duidelijke doch empathische benadering. Als men de techniek juist toepast brengt men elkaar in beweging richting het positieve.

21 juni
Je krijgt tijdens deze College Tour praktische tips om helder en effectief te communiceren en je te richten op datgene waar je voor staat en waar je (les)klanten mee van dienst kunt zijn. Je zult tools meekrijgen die je nooit meer vergeet, omdat je bewuster wordt van jouw eigen houding en vermogen om jouw omgeving in beweging te brengen. We zullen gaan oefenen met nieuwe gesprekstechnieken en het leren stellen van vragen die de ander bewust en gezien maken. Je zult leren het juiste uit mensen naar voren te halen.

MGV zorgt voor meer begrip onderling en heeft een duidelijke benadering waarbij wensen gerealiseerd worden via een doelgerichte aanpak. Bij het aanleren van de MGV leert men ook de MGV op zichzelf toe te passen, met als resultaat dat men effectiever en verfijnder gaat communiceren. Communiceren om zaken die er echt toe doen. Niet alleen voor hippische coaches, maar ook juist voor instructeurs biedt deze techniek veel extra om het juiste uit ruiters en de paarden naar voren te halen. Je blijft dichtbij de wensen en de motivatie van de lesklant, sterker daar draait het om! Want enkel een aanpak van binnenuit zorgt voor juiste resultaten. We richten ons niet op randzaken maar op inhoud, de kern, van binnenuit!

Rosa van Veen
Rosa van Veen is eigenaar en grondlegger van de opleiding tot Paardencoach bij Open2Contact en heeft een duidelijke missie voor ogen. Zij wil hippische professionals en ruiters helpen bewuster en effectiever te communiceren, om zo samen een betere connectie te ervaren waardoor men nog meer kan bloeien en groeien. De cognitieve gedragstherapeutische tool MGV heeft haar jarengeleden tijdens haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening enorm gepakt. Zij heeft deze geïntegreerd in het coachen met paarden en wil na honderden positieve resultaten de techniek voor iedereen toegankelijk maken. Daarom heeft zij speciaal voor de ruitercoachopleiding, instructeurs en de KNHS College Tour een resultaatgerichte training samengesteld waarmee men resultaatgericht succes kan boeken.

Informatie
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo
Tijd: 19:30 - 22:30 uur
De prijs voor leden is €25,-
De prijs voor niet-leden is €30,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer info)
Licentiepunten voor instructeurs met een licentie: 50 licentiepunten op de basiskwalificatie.

Klik hier om je aan te melden

Bron: KNHS

Geplaatst op: