WIE WORDEN DE NIEUWE NEDERLANDS KAMPIOENEN DRESSUUR?

De inschrijving voor het NK Dressuur, dat van 5 tot 8 mei in Ermelo wordt gehouden, is gesloten. Dat betekent dat de definitieve deelnemerslijst bekend is. Eén ding is al zeker: er komen heel veel nieuwe kampioenen aan!

Twaalfvoudig Nederland kampioen én titelverdediger Edward Gal heeft bekend gemaakt een jaar pauze te nemen van de wedstrijdsport en daarmee is al zeker dat er sowieso een nieuwe Nederlands Kampioen komt in de Zware Tour. Maar wie? Hans Peter Minderhoud, Dinja van Liere en Emmelie Scholtens zijn grote kanshebbers, maar zij kunnen stevige concurrentie verwachten van bijvoorbeeld Marlies van Baalen, Marieke van der Putten, Adelinde Cornelissen of Thamar Zweistra. De Grand Prix wordt op zaterdag 7 mei verreden en de Finale Grand Prix Kür op muziek op zondag 8 mei.

Bondscoach Alex van Silfhout kijkt reikhalzend uit naar het NK Dressuur. “Het NK wordt spannend voor iedereen, omdat het een verplichte observatie is voor het WK Dressuur in Herning. Na het NK kan ik de eerste balans gaan opmaken wat betreft de mogelijkheden richting het WK.”

Strijd in Lichte Tour en ZZ-Zwaar
Ook in de Lichte Tour wordt het een hevige strijd om de KNHS-titel, net als in de klasse ZZ-Zwaar. Meerdere deelnemers hebben de afgelopen wedstrijden scores van ver boven de 70% gehaald, dus ook hier wordt het sowieso genieten van prachtige dressuursport. In de Lichte Tour zullen Hans Peter Minderhoud, Dinja van Liere, Marlies van Baalen en Marieke van der Putten aan start verschijnen. Maar ook Renate van Uytert-Van Vliet zal er met haar drie hengsten In Style (Lichte Tour), Johnny Depp en Just Wimphof (beide ZZ-Zwaar) alles aan doen om een podiumplek te veroveren, net als Bart Veeze met Imposantos (Lichte Tour) en Kyton (ZZ-Zwaar) of Dominique Filion met Dettori (Lichte Tour. Ook Diederik van Silfhout neemt deel aan de strijd in het ZZ-Zwaar met Dante US, net als Dinja van Liere met Vita di Lusso.

Strijd bij de jeugd
Geen enkele kampioenscombinatie uit 2021 zal in 2022 weer in dezelfde klasse aan start komen bij de jeugd. Regerend Young Riders-kampioen Marten Luiten rijdt zijn nieuwe troef Killer bij de Young Riders dit jaar. De Children-kampioene uit 2021, Kyra Jonkers met Eyecatcher zien we dit jaar terug bij de Junioren. En de 2021-Junioren kampioene Evi van Rooij start dit jaar Young Riders met Edea. Ook bij de Para-dressuur ligt de strijd nog helemaal open. Titelverdedigster Rixt van der Horst is weer van de partij, maar dit jaar met een ander paard: Eisma’s Akuna Matata. De Jeugdrubrieken en de eerste proef van de Para-dressuur worden verreden op 5 en 6 mei, de Para-dressuur finale is op zaterdag 7 mei.

De volledige deelnemerslijst is hier te vinden.

Bekijk hier het programma van het NK Dressuur

Tickets voor het NK Dressuur zijn nog verkrijgbaar en hier te koop

Kijk hier voor de KNHS Mediaguide met meer informatie over alle ruiters

Foto Digishots

Bron: KNHS

Geplaatst op: