PROGRAMMA HIPPIADE 2022 IS BEKEND!

We hebben de KNHS-Indoorkampioenschappen nog maar net afgesloten en we mogen ons alweer gaan verheugen op de outdoor KNHS-kampioenschappen, de Hippiade 2022!

Evenals voorgaande jaren hebben we de editie van 2021 grondig geëvalueerd (onder deelnemers, juryleden, sportfora etc.). Het belangrijkste aandachtspunt wat hieruit naar voren kwam, is de wens om alle individuele dressuur op zand te laten verrijden. Dit maakt dat we minder weersafhankelijk zijn en de omstandigheden voor iedereen meer gelijk zijn.

Met deze wens in het achterhoofd zijn we ons gaan buigen over de indeling van de Hippiade 2022. Door de individuele dressuur en het springen op verschillende dagen te laten verrijden kunnen we de grote zandbodem ook benutten voor het uitleggen van dressuurringen. Verder hebben we met het oog op de landelijke schoolvakanties alle ponyrubrieken in week 33 en/of op zaterdag gepland. Daarnaast zijn er per 1 april jl. vernieuwingen doorgevoerd in de springsport. Waardoor we ook een aantal extra kampioenschapsrubrieken hebben toegevoegd aan het programma, o.a. het 1.40m. Daarbij is er in overleg met het Springforum voor gekozen om de klasse 0.80 D/E op rijstijl te laten verrijden.
Door deze nieuwe opzet past niet alles in één week daarom hebben we ook in week 34 nog een lang weekend springkampioenschappen!

We zijn blij dat we dit jaar ook weer de leden van de Verenigingskampioenschappen en Afdelingsdressuur mogen verwelkomen, die we vorig jaar helaas hebben moeten missen.

De Hippiade Voltige wordt dit jaar verreden op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus.

We wensen iedereen succes en plezier dit outdoorseizoen en tijdens het selectietraject!

Bekijk de programma’s voor week 33 en 34 op hippiade.nl.

Bron: KNHS

Geplaatst op: