NRPS accepteert nog twee ponyhengsten op nakeuring

LUNTEREN - Op de nakeuring van het NRPS zijn twee 3-jarige ponyhengsten aangewezen. Ook zij worden op 3 april verwacht op de Hengstenshow, op voorwaarde dat ze dan aan alle gebruikelijke verplichtingen hebben voldaan.

 

De commissie heeft de Heihoeve's Gouverneur en Der Charmeur KH het groene licht gegeven. Beide zijn vertegenwoordigers van de nieuwe fokrichting Nederlandse Sport Pony (NSP) omdat hun Arabisch bloedpercentage onder de 20% zit (bij 20% of meer is het een Nederlandse Rijpony met Arabisch bloed, afgekort NPA).

 

De bruine Heihoeve's Gouverneur is als New Forest pony gefokt. Vader is de Franse NF-hengst Kinou des Marronniers (Rambo x Beechwood Comet), de moeder is Heihoeve's Alycia kroon, preferent (Lamento III x Kantje's Ronaldo x Priory Prickle). Gouveneur heeft een sterk sporttype en liet zich bij het vrijspringen en -bewegen zeer goed zien. Hij werd gefokt door A. Bosch uit Berlicum en is eigendom van Erik Braat uit Wenum-Wiesel. 

 

De valkkleurige Der Charmeur KH is meer dressuurgericht gefokt. Hij beschikt over heel veel elastiek en lossigheid in de beweging en in de kooi ging het vrijspringen hem ook goed af. Stoeterij Koningshoek in Rockanje fokte Der Charmeur met de Duitse Rijpony Dreiklang AT uit een NF moeder. Dreiklang AT is een zoon van Dreidimensional AT x Classic Dancer I x Don't Worry. Via de moeder vertoont de hengst enige verwantschap met Gouverneur: de moeder van Der Charmeur stamt van Orchid's Tygo (Marits Mistique x Priory Prickle) x Beechwood Comet. Der Charmeur is eigendom van Pronk Stables in Zwaag.

Geplaatst op: